Lifestyle

Moda

American fashion accessories - knjiga o stoljeću modnih dodataka u Americi

American fashion accessories - knjiga o stoljeću modnih dodataka u Americi

Na dnu stranice fotogalerija nekih dizajneva koje sama Candy izdvaja kao najupečatljivije

Prvog studenog svjetlo dana ugledala je knjiga American fashion accessories, tj. Američki modni dodaci autorice Candy Pratts Price, izvršne direktorice mode na Syle.com ( inače on-line stranici Vogue i W magazina ). Knjiga obrađuje dizajn modnih dodataka u Americi kroz cijelo stoljeće, svedeno na najpopularnije dizajne koji su s godinama stekli kultni status u svijetu mode.

Knjigu čini 320 bogato ilustriranih stranica, s više od 250 ilustracija koje datiraju od onih iz razdoblja ranih 1900-ih i sadržajima koji se kreću od inovacija, djelovanja dizajnera, Hollywooda, pop kulture i futurizma. Američki tisak izdanje je ovako komentirao: ''Počevši u dvadesetom stoljeću, američki modni dizajneri pogledali su na Europu i rekli: ''Ja mogu bolje'“.

Američki dizajneri modnih dodataka koji su razmišljali 'unaprijed', njihove suradnje s Američkim 'kraljevskim' društvom - holivudskim zvijezdama, a ujedno i harmonija s nezaustavljivom dominacijom 'pobunjeničke' popularne kulture, sve je to zajedno rezultiralo 'kabinetom' do vrha popunjenim rijetkostima koje se kreću od holivudskih šešira, Ralph Laurenova doprinosa stvaranju američkoga stila pa sve do Madoninih gumenih narukvica.

Ta tradicija nastavila se i dan danas, na čelu s grupom dizajnera CFDA- a (Council of Fashion designers of America - Odbor modnih dizajnera Amerike), čiji rad upotpunjuje sliku dizajna dodataka u Americi. Veliki broj slika u knjizi pripada upravo radovima dizajnera CFDA, koje je samu knjigu i 'opunomoćilo'.

Autorica je Candy Pratts Price s kojom na knjizi surađuju i Art Tavee i Jessica Glasscock. Prije sadašnje funkcije modnog direktora Style-a, C.P.Price radila je kao zamjenica predsjednika i kreativni direktor u Larph Laurenu te kao modna urednica Harper's Bazaara. Lady Beware, film u kojemu glavnu ulogu igra Diane Lane, zasnovan je upravo na temelju ranih dana njene karijere i nagradom nagrađenih dizajna izloga i eksponanata u Bloomingdale's- u.

Candy je osoba koja svakako poznaje modne dodatke kao rijetko tko drugi, Art Tavee kreativni direktor na CodeNetu, a radi i za Style.com, Jessica Glasscock je piskinja i povjesničarka kostimografije, koja radi u Institutu kostimografije u Metropolitan muzeju umjetnosti i dio je fakultetskog osoblja na Parsonsu, kao i Candy.

Pogledajmo koje je dizajne kao najupečatljivije izdvojila sama Candy ovdje

Više na Moda.hr


Reci što misliš!