Riblji meni
Riblji dan najviše je izmučio žiri: Kandidati ne znaju filetirati ribu i imaju raspuštenu kosu!
Treći je dan kuhanja u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' i žiri više ne može popuštati kandidatima; Tomislavu Špičeku, Ivanu Pažaninu i Željki Klemenčić počinje se dizati kosa na glavi zbog manjka osnovnih kulinarskih vještina
Prva dva dana natjecanja žiri popularnog RTL-ovog gastro showa dopuštao je kandidatima da čine svakojake početničke greške uz napomenu da se opuste i dobro slušaju njihove dobronamjerne savjete. No trećeg dana Željka, Tomek i Ivan izgubili su strpljenje i odbili gledati kandidatima kroz prste pa su sukladno tome cijelu epizodu proveli u ispitivanju njihova znanja i čitanju 'bukvice'!
Osim što su ih smetale neuredne radne jedinice, Tomeku je dozlogrdila i neurednost pojedinih kandidata. Tako je Ozani zamjerio što kuha raspuštene kose pa joj je na poklon donio običnu, kuhinjsku gumicu koju žene inače mrze jer uništava i čupa kosu, dok je Kristijana natjerao da opere ruke jer su mu prsti bili zaljepljeni od smjese za pohanje.
Riba i morski specijaliteti natjecateljima su dodatno zakomplicirali stvar jer se rijetko koji par snašao u čišćenju i filetiranju ribe. Željka je provjeravala Sarino znanje o razlici između škampa, gambera i kozica, a nije bila zadovoljna kako je Hrvoje isfiletirao pastrvu. I Pažanin je imao pune ruke posla jer natjecatelji nisu znali kako se pravilno reže češnjak i filetira orada, pa je uz komentar „zašto natjecatelji nisu vježbali kod kuće“ ipak zasukao rukave i održao im pokoju besplatnu malu školu kulinarstva.
Ako je suditi po komentarima žirija pri obilasku radnih jedinica, večerašnje ocjene bi mogle biti najlošije dosad. Hoće li natjecatelji razuvjeriti žiri svojim specijalitetima, doznajte već večeras u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 21:15 samo na RTL-u!
Vezane vijesti
-
Izgleda da kandidati najviše strahuju kada je u stručnom žiriju Tomislav Špiček pa su se u utorak navečer malo opustili. Ervin i Antonija 'kiksali' su u izradi složenca od ribe i povrća koji je 'plivao' u maslinovom ulju.
-
Jedan pogled na tablicu ukupnih bodova odaje dojam da natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' nisu imali spektakularnu večer. Međutim, kandidati itekako mogu biti ponosni na odrađeni posao jer su svi redom uspjeli popraviti svoje „stare“ ocjene, i to kuhajući prema istom receptu.
-
Natjecatelji kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u utorak navečer kuhat će u vjerojatno najzanimljivijem izazovu u svih pet sezona: u 60 minuta potrebno je pripremiti glavno jelo koje godi i nepcima i očima članova žirija!
-
U večerašnjoj epizodi nema ispadanja, no to ne znači da natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' mogu olako shvatiti svoj novi zadatak, koji će ocjenjivati potpuni stranci. Naime, natjecatelji će kuhati prema receptima članova žirija, a ocjenjivat će ih ljudi koji dolaze kao gosti njihovih malih 'restorana'
Izdvojeno
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
-
Svi koji imaju slab sluh, ali ne nose slušni aparat, trebali bi razmisliti još jednom jer je utvrđeno da pomaže ljudima da žive dulje, prema Sveučilištu Južne Kalifornije (USC).
Reci što misliš!