Lifestyle

Dobra strana čokolade

Čokolada za srčane bolesnike

Čokolada za srčane bolesnike

Ovo otkriće je samo dio mnogih spoznaja vezanih uz dobrobiti čokolade, a pogotovo tamne čokolade

Ljudi koji su preživjeli srčani udar trebali bi jesti čokoladu barem dva puta tjedno jer će im se na taj način smanjiti rizik od smrti prouzročene koronarnim bolestima.

Švedsko istraživanje pokazuje da pacijenti koji su imali srčani udar imaju 70 posto manji rizik od smrti ako jedu čokoladu. Čak i ako čokoladu konzumiraju jednom tjedno, smanjuju si rizik od smrti gotovo za pola.

Ovo otkriće je samo dio mnogih spoznaja vezanih uz dobrobiti čokolade, a pogotovo tamne čokolade. Prijašnja su istraživanja pokazala da tamna čokolada smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, štiti od karcinoma te štiti trudnice od prijevremenog porođaja.

Iako osobe mogu preživjeti srčani udar, ipak im ostaju oštećenja koja drastično povećavaju rizik od smrti zbog mogućih kardioloških problema u budućnosti.

Međutim, istraživanje provedeno u Stockholmu pokazuje da konzumiranje čokolade može pomoći. Ipak, znanstvenici upozoravaju da se to ne odnosi na sve slatkiše. Naprotiv, drugi slatki proizvodi mogu pogoršati stanje.


Reci što misliš!