Lifestyle

Moda

Espadrila znači ljeto!

Espadrila znači ljeto!

No, otkud je potekla espadrila?

Espadrile su mnogima omiljena ljetna obuća, a iako su se proteklih desetljeća nosile mnogo više nego danas, modna strujanja ih vraćaju na velika vrata natrag.

Muškarci su ih se odrekli pred najezdom tenisica svih mogućih vrsta i u posljednje vrijeme japanki, no već protekle godine modno osviješteni dečki gradom su šetali u espadrilama uglavnom onima iz Borova - za svega 70-ak kuna.

 

Ove godine u našim dućanima mogle su se naći i one s potpisom Lacoste i Ralph Lauren.

Žene pak nikad nisu odbacile espadrilu, ali isto kao muškarci, radikalno su reducirale njihovo nošenje, posebice onih ravnih.

One s punom petom, imaju pak svoje obožavateljice. I vjerujte nam, i idućeg ljeta bit će pravi hit!

No, otkud je potekla espadrila?

Možda će vas začuditi ali s Pirineja - gorja između Španjolske i Francuske. Ime potječe od imena trave esparto koja se koristi za izradu dijela od užadi. Juta se također koristi za izradu espadrila, a glavno mjesto proizvodnje jute je Bangladeš.
Espadrile su ponovno vrlo moderne i odlično će pristajati uz velike torbe za plažu te kaftane.

Ukoliko želite izgledati 'chic&young' obujte ih uz kratke hlačice i potkošulju te šešir široka oboda. Ako pak želite biti sofisticirani obujte ih uz dugi kaftan.

One nas podsjećaju na Azurnu obalu, Hermes i njihove meke ručnike, Sardiniju i Sredozemlje općenito, a s njima je svako ljeto nekako retro i opuštenije.

Zadržite taj osjećaj ljeta još neko vrijeme! Bar dok ne stignu prve kiše...

Više na Moda.hr


Reci što misliš!