Lifestyle

Istraživanja

Top 10 najglupljih istraživanja

Top 10 najglupljih istraživanja

Teorija o tzv. pivskim naočalama baš i ne stoji

U zadnjih godinu dana je znanost donijela neke revolucionarne pomake, ali i gomilu idiotskih istraživanja bez kojih čovječanstvo ne bi moglo. Donosimo vam znanstveni Crème de la crème!

1. Loši vicevi se lakše pamte (23.03.2009.)
Znanstvenici su otkrili zašto se svi sjećamo loših šala, dok se onih dobrih nikako ne možemo sjetiti. Upravo ono što dobar vic čini smiješnim, čini ga i teško pamtljivim.

2. Brinete najinteligentnije? (14.01.2009.)
Plavuše se možda više zabavljaju, no smeđokose više zarađuju, pokazalo je istraživanje. Osim toga muškarci misle da su pouzdanije, odgovornije i dobar materijal za brak. 

3. Žene smrde gore od muškaraca (29.01.2009.)
Švicarski znanstvenici analizirali su uzorke muškog i ženskog znoja nakon saune ili tjelovježbe, te otkrili da znojna muška pazuha mirisom podsjećaju na sir, a ženska na luk.

4. Alkohol žene čini ružnijima (20.04.2009.)
Teorija o tzv. pivskim naočalama baš i ne stoji. Znanstvenici su dokazali upravo suprotno. Što su muškarci pijaniji, žene im nisu ljepše nego baš obrnuto - manje su im privlačne.

5. Zašto su puževi spori? (18.05.2009.)
Znanstvenici tvrde da su upravo na puževima uspjeli dokazati da od sporog metabolizma ima i nekakve koristi - što manje energije trošite na održavanje životnih funkcija, ostaje vam više za druge stvari.

6. Brkovi vas mogu učiniti bogatima (17.10.2009.)
U ovo 'nesretno' recesijsko doba, svatko od nas traži način kako zaraditi više. Po istraživanju jedne studije, zaraditi novac je lako, a sve što morate učiniti jest pustiti brkove.

7. Menstruacija kriva za loš šoping? (30.03.2009.)
Znanstvenici su dokazali da su žene zbog hormonalnih promjena krajem mjesečnog ciklusa sklonije ekstravagantnim kupnjama i većoj potrošnji.

8. Žene s većim grudima su pametnije (14.11.2009.)
Nedavno provedeno istraživanje u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u Chicagu, dokazalo je da su žene s većim grudima pametnije od onih s manjim.

9. Ljubav za 8,2 sekunde (25.03.2009.)
Znanstvenici smatraju da dužina pogleda pri prvom susretu otkriva mnogo. Ako muškarac promatra ženu pri prvom susretu duže od osam sekundi, ne samo da mu je privlačna, nego se možda i zaljubio.

10. Dokazano - brzo uklanjanje flastera manje boli! (14.12.2009.)
Tim znanstvenika angažirao je 65 studenata medicine ne bi li provjerio je li uvriježeno vjerovanje da je brzo skidanje flastera manje bolno točno.

Više na Net.hr


Reci što misliš!