Lifestyle

Savjeti

Kako preboliti prevaru?

Kako preboliti prevaru?

Svaljivanje krivice nikada nije dobro rješenja i neće rezultirati pozitivnim ishodom

Prevara u braku ili vezi bolna je stvar. Kada se to dogodi, mnogima se čini da neće uspjeti preživjeti, ali to je samo prva bolna reakcija. Nakon prevare postoje dvije mogućnosti - prekinuti vezu ili oprostiti i izgraditi odnos na novoj razni. Ako se osoba odluči za oprost, čeka je razdoblje oporavka. Što činiti tijekom toga vremena?

Komunicirajte

Ako partneri ne razgovaraju o prevari i o njezinim uzrocima, nikada neće pronaći način kako nastaviti odnos. Iskrenost je iznimno važna. Slobodno postavljajte pitanja čak i ako znate da vam se odgovori neće sviđati. Normalno da je razgovor o prevari bolan, ali je i nužan. Bez njega nema raščišćavanja situacije i svijetle budućnosti veze. Imperativ je na iskrenosti koja će puno toga riješiti i dati dobre temelje za izgradnju nove razine odnosa.

Nemojte okrivljavati

Svaljivanje krivice nikada nije dobro rješenja i neće rezultirati pozitivnim ishodom. Okrivljavanje onemogućuje otkrivanje dubljih problema koji su najvjerojatnije i doveli do prevare. Stoga - bilo da ste prevareni ili ste varali - nikada nemojte posezati za nepotrebnim okrivljavanjem.

Ne donosite nagle odluke

Nije dobro donositi odluke dok ste još u stanju šoka koje je prouzročila prevara. Pričekajte barem tjedan dana da se koliko toliko smirite, a potom dobro razmislite o tome što ćete učiniti. Tek u takvom stanju bit ćete sposobni donijeti najbolju moguću odluku o budućnosti veze.

Prihvatite žalovanje

Veza kakvu ste znali nestala je i nikada se neće vratiti. To je bolna spoznaja koju jednostavno morate prihvatiti. Dopustite boli da izađe van, plačite, vičite i radite sve ono što će vam olakšati razdoblje žalovanja. Takav način suočavanja s promjenama osobu čisti i priprema je za daljnja iskustva.

Ono što ne možete reći - zapišite

Ovo se najviše odnosi na muškarce kojima je teško otvoreno razgovarati o svojim strahovima i svim drugim emocijama. Budući da je razgovor u takvoj situaciji nužan, moguće ga je obaviti i pismeno. Napišite pismo, jasno iznesite svoje osjećaje, brige i moguće prijedloge. Druga strana za ovakav oblik komunikacije treba pokazati poštovanje i razumijevanje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.