Lifestyle

Njega kože

Istine i mitovi o njezi kože

Istine i mitovi o njezi kože

Dovoljno je ako jednom na tjedan izvršite blagi piling. Imajte na umu da grubim struganjem nećete uljepšati izgled nego izazvati pucanje kapilara i površinska oštećenja kože

Jesu li skuplje kreme bolje? Nisu. Ako ste zadovoljni svojom uobičajenom hidratantnom kremom za koju ste izdvojili razumnu svotu, a niste morali dići manji kredit, nema razloga da je mijenjate... ili patite misleći da bi skuplja više i bolje utjecala na teksturu lica.

Pomaže li zubna pasta protiv upaljenih akni? To je jedan od najproširenijih (urbanih) mitova. Da pomaže, to bi i pisalo na njoj. No skloni smo 'liječenju' razrovanog prištića nanošenjem zubne paste s fluorom, koja je eventualno obogaćena mirisom metvice. A time samo izazivamo nepoželjno isušivanje kože i iritaciju.

Nabavite pouzdan 'medicinski' korektor na bazi salicilne kiseline i riješite problem bez dodatnih komplikacija.

Koliko vode treba piti i zašto? Nemojte misliti da ćete ispijanjem dvije litre vode na dan iznutra hidratirati i pomladiti kožu ili da ćete 'izliječiti' problematičan ten prošaran aknama i miteserima. Daleko od toga da je ispijanje tekućine beskorisno.

Voda utječe na opće dobrostanje organizma, pospješuje probavu i rad bubrega… ali nije zamjena za hidratantne i ostale preparate.

Kakvim se sapunom umivate? Ako vas 10-ak minuta nakon umivanja koža lica zateže, promijenite sapun. Odaberite dermatološki testirane, kremaste i blage sapune bez mirisa nakon kojih lice neće biti lagano masno, nego čisto i sjajno. Izbjegavajte umivanje u vrućoj vodi jer dodatno isušuje kožu.

Kakav piling je dobar piling? Što je piling nježniji i umjereniji, bolji je. Pilinzi s grubim česticama mogu iritirati lojne žlijezde i izazvati neugodno zatezanje i svrbež isušene kože. Dovoljno je ako jednom na tjedan izvršite blagi piling. Imajte na umu da grubim struganjem nećete uljepšati izgled nego izazvati pucanje kapilara i površinska oštećenja kože.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.