Lifestyle

Seks

Prijatelji s povlasticama- da ili ne?

Prijatelji s povlasticama- da ili ne?

Površno druženje i lagane teme mnogo su prikladniji za fakbadi odnos

Imati "fuck buddya" (u daljnjem tekstu "fakbadi") u današnje vrijeme uopće nije čudno, čak štoviše, to postaje sve popularniji sport. Sve prednosti veze (seks i prijateljstvo), bez svih mana veze (ljubomora, osjećaj sputanosti i drugo) čine ovaj koncept druženja privlačnim i muškom i ženskom rodu, sa malim zaostatkom kod žena. Sama činjenica da sutra ne morate nazvati jedno drugo i pitati kako je bilo na poslu za neke predstavlja oslobađajući osjećaj; imati fakbadija je kao da imate Ferrari (ili što već tko voli) koji možete kada god poželite voziti po gradu, ali ga nikada ne morate natankati ili voziti na godišnji servis. Mnogim se ženama možda čini nemoguće imati odnos sa muškarcem a da se u njega ne upliću emocije, ali ako se poštuju određena pravila, moguće je imati i ovce i novce.


Dogovor

Odmah na početku potrebno je riješiti pitanje statusa prijateljstva s povlasticama. Ti možeš u novčaniku nositi njegovu sliku a on možda zna samo da se zoveš nekako na B; kako biste izbjegli komplikacije, na početku je potrebno staviti sve kate na stol. Ako ste prijatelji s povlasticama, onda ste samo to, a bilo kakve spletke i emocije s ičije strane potrebno je sasvim eliminirati. Potrebno je utvrditi stupanj ekskluzivnosti, što znači da se trebate dogovoriti jeste li "vjerni" jedno drugome, ili je dopušteno da se nalazite i s drugim ljudima. Na taj ćete način izbjeći eventualne probleme koji mogu nastati u nedostatku ovakvog dogovora.

Iskrenost je najvažnija

Svojem fakbadiju moraš biti u mogućnosti reći sve što te muči u vezi vas, a isto vrijedi i za njega. Bez muljanja, skrivanja i vaganja riječi, razgovori koji se tiču uređenja vašeg odnosa moraju biti sasvim iskreni, bez zadrški koje bi kasnije mogle pokvariti stvari. Iskrenost je najbolja opcija, jer osigurava da će svatko dobiti upravo ono što želi, a ako to nije moguće, barem će znati na čemu je. Čist račun, duga ljubav (ili u ovom slučaju, samo seks).

Gremlinska pravila

Pravila za prijatelje s povlasticama su slična onima za Gremline. Izbacimo li ono s polijevanjem vodom (za one s vodenim fetišem), ostaje nam 1. Nemoj ga hraniti iza ponoći, 2. Nemoj ga izlagati suncu. Čini se glupo, ali zajednička večerica nakon seksa lagano prelazi iz domene prijateljstva u nešto drugo. Naravno da nije problem ako se najedete zajedno nakon burnog druženja, ali probajte izbaciti svijeće i Gibonnija iz priče. Što se sunca tiče, šetnjice po gradu s fakbadijem i zajedničko lizanje sladoleda iz istog korneta nemaju što tražiti u ovoj priči.

Komunikacija

Jasno je da ćete tu i tamo komunicirati, ali odnos sa fakbadijem trebao bi biti što konzervativniji kada su poruke i pozivi u pitanju. Ograničite li komunikaciju na dogovore o nalaženju, vaš će odnos biti manje kompliciran, a dopisivanje i pozivi (osim ako nemaju nekakvu svrhu) trebali bi biti minimalni. Ako si zbog posla ili nečeg drugog primorana komunicirati sa svojim fakbadijem na dnevnoj bazi, probaj odvojiti privatni dio od poslovnog, inače će oba segmenta patiti.

Nema ljubomore

Vi niste par, prema tome mjesta za ljubomoru nema, i ne smije ga biti. Ako on komunicira sa drugim djevojkama ili mu se neka upucava, ti možeš imati potrebu braniti teritorij, ali nemoj zaboraviti da to nije tvoj teritorij. Ista se stvar očekuje i od njega; ako vidi tebe da flertuješ sa nekim zgodnim tipom, on ne smije biti ljubomoran.

Probleme ostavi ispred vrata

Površno druženje i lagane teme mnogo su prikladniji za fakbadi odnos, što znači da se u razgovorima ne biste pretjerano trebali doticati tema koje odlaze daleko od ovog što zajedno radite. Razgovori o tome kakav nam je bio dan su sasvim prihvatljivi, ali otvaranje duše i duboke razgovore bolje je ostaviti za prijateljice na kavi. Fakbadi je netko tko nas oslobađa od stresa, ali to ne znači da sav svoj emocionalni teret smijemo nositi k njemu. Ako se riješite svih viškova, vrijeme će vam proći bolje i kvalitetnije.

Što poslije seksa

Ako ste u ovom radi seksa, poslije seksa je vrijeme kad se bez puno priče pozdravljate i svatko nastavlja sa svojim stvarima bez puno komplikacija. Grljenje i maženje poslije je opcija, iako je na granici dopuštemog i nedopuštenog, a zajedničko spavanje jedino je dopustivo u slučaju kada ste oboje preumorni za bilo što drugo. "Prespavanac" u svakom slučaju prelazi granicu, jer uvodi komplikacije kao što su zajednički doručak.

Revizija odnosa

Iako ste na početku utvrdili pravila igre, ipak je s vremena na vrijeme potrebno utvrditi je li se što promijenilo u odnosu. Ako su se stvari promijenile na način da više ne želite taj odnos, potrebno je iz njega izaći, a ako su se u igru prikrale emocije, potrebno je sa fakbadijem raspraviti o tome što dalje. U svakom slučaju, ako shvatiš da za tebe to više nije samo seks, ne smiješ šutiti u nadi da će i tvoj fakbadi shvatiti da vam je suđeno da budete zajedno, jer to više nije fer odnos. Ista stvar vrijedi i za tvog prijatelja. Odnos fakbadija je sličan poslovnom odnosu, a revizijom poslovanja utvrditi ćete poslujete li dobro i želite li nastaviti suradnju, ili zatvoriti poduzeće.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.