Lifestyle

Neukus

Modne pogreške od kojih nam se diže kosa na glavi

Modne pogreške od kojih nam se diže kosa na glavi

Moda je individualna stvar, a ljepota je upravo u različitosti modnih stilova koje možemo vidjeti na ulici. Netko će tako preferirati šminkerski stil, netko hipsterski, netko se neće skidati iz svoje Korn majice i Martensica; i svatko od tih ljudi je u pravu, jer nosi ono što želi i voli. No postoji nekoliko stilskih pogrešaka kojima nas djevojke znaju iznenaditi, a pojavljuju se itekako često, te nemaju veze sa izražavanjem osobnog stila, već su rezultat pukog neukusa ili modne neinformiranosti.

Krivi puder

Tekući puder stoji jako blizu laka za nokte, a neke djevojke se pri odabiru pudera očito rukovode logikom odabira laka za nokte. Samo zato što je ponuđena cijela paleta nijansi, ne znači da je na tebi da odabereš koju poželiš. Puder služi prikrivanju nedostataka i ujednačavanju tena, a neke djevojke, u nadi da će djelovati preplanulo, na svoju porculanski blijedu put nanose ciglene nijanse kojima uokviruju lice, ostavljajući vrat u izvornoj nijansi. Ako već želiš potamniti lice, morati ćeš si dati malo više truda i pofarbati i vrat, i uši, pa čak i dekolte, ali mi ipak, kao i svi vizažisti na svijetu, savjetujemo da odabereš puder koji odgovara tvojoj puti, a sjenčanjem u kutovima lica stvoriš dojam blage preplanulosti. I ne, ne možeš utapkati prijelaz u vrat da bi sve skupa izgledalo prirodno, cigla i bijelo jednostavno ne idu zajedno.

Naramenice od grudnjaka

Naramenice od grudnjaka dolaze u svim bojama, a jedna boja koju često možemo vidjeti kod djevojaka jest sivkasto žuta, poznata kao "nisam oprala grudnjak dva mjeseca". Ako je naramenica prije bila bijela, a sada je bliža crnoj, vrijeme je za pranje, ili čak novi grudnjak. Još jedna greška koju djevojke često rade: kombinacija topića bez naramenica i običnog grudnjaka. Topić bez naramenica dizajniran je da bi otkrivao površinu kože na kojoj bi inače bile naramenice, pa naramenice od grudnjaka nemaju što tražiti u blizini ovakvog odjevnog predmeta. Čak ni ako su u istoj nijansi, još uvijek će izgledati jeftino, a crni topić bez naramenica i bijeli grudnjak su apsolutno nedopustivi. U ovo ulaze i prozirne naramenice, koje su jedno od većih zla ovog svemira, pogotovo ako su napravljene od debele plastike koja se urezuje u kožu i žuti s vremenom. Uloži u grudnjak bez naramenica i mirna si, ili ostavi tuba top na miru.

Štikle

Štikle su najbolji prijatelj žena, osim ako u njima ne znaju hodati. Često je na ulici moguće vidjeti djevojke koje su hrabro uskočile u deset centimetara visoku štiklu, a svaki njihov novi korak bolan je i za nju koja hoda, i za slučajne promatrače. Hodanje u štiklama nije previše komplicirano, ali ako izgleda kao da koračaš po jajima, štikle ostavi doma. Koljena uspravno, noge opušteno, i vježbaj dok se ne osjećaš kao da si u tenisicama a do tada se drži balerinki ili nečeg sličnog. Nekvalitetne štikle igraju veliku ulogu u cijeloj priči, a cipele koje koštaju 100 kuna koštaju toliko s razlogom.

Oštećena kosa

Duga kosa je nešto o čemu mnoge djevojke sanjaju, a neke će ju pokušati održati dugom bez obzira na to kako izgleda. Kosa koja je duga može biti jako lijepa, ali ako zadnjih 20 centimetara duljine izgleda kao očerupana metla, ne izgledaš kao zanosna grkinja, izgledaš jeftino. Šišanje je uvijek dobra opcija, a silovanje kose peglom nikada ne pomaže u priči. Kada se priča o dugoj kosi, priča se o onoj koja je lijepa, bujna i zdravog izgleda, a neke djevojke zanemaruju kvalitetu, već samo žele kvantitetu.

Parfem

Parfem može učiniti veliku razliku kada se stavlja umjereno, a još veću ako se okupaš u njemu. Ni najbolji miris na svijetu neće ti pomoći ako ga staviš previše, a cilj nije smrditi na kilometre. Samo zato što ti ne osjetiš miris parfema na sebi, ne znači da ga ne osjete drugi, a nema ništa gore od hodanja iza sređene cure koja za sobom ostavlja oblak dima, kao stari Yugo koji ide na lož ulje. Nekoliko kapi i dosta je, inače smrdiš.

Narančasta put

Neke djevojke žive u solariju, a svoju brončanu put smatraju vrlo seksepilnom. Često umjesto solarija savjetuju sredstva za samotamnjenje, ali nema tog sredstva na svijetu koje će učiniti da izgledaš prirodno i preplanulo, a ako misliš da ima, u krivu si. Narančasto je uvijek narančasto, a smrad koji koža poprima nakon solarija ili sredstva za samotamnjenje nije nimalo privlačan. Jednom kada se tvoj lažni preplanuli ten počne brisati sa tvoje kože, nećeš blijediti ravnomjerno ako si se namazala sredstvom za samotamnjenje, već ćeš biti puna točkica i mrlja. Još jedna super korisna informacija: te točkice i mrlje bit će jako vidjljive pod fluorescentnim svjetlima disko kluba, tako da savjetujemo izbjegavanje izlazaka dok se ne vratiš na prirodnu boju. Iskvarcana djevojka nije seksi, izgleda kao janje na ražnju, a samo zato što dečki vole janjetinu, ne znači da trebaš izgledati kao janje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.