Večeras u restoranu Kornat
Novitet restorana Kornat, Le Beaujolais Nouveau uz specijalitete od patke i guske
Za večeras restoran Kornat priprema još jednu posebnu poslasticu, no ovog puta nije riječ o pastrvi, već vrhunski Beaujolais Nouveau 2011. te meniji s nizom jela od patke i guske
Restoran Kornat uvelike je počeo osvajati grad Zadar i sve njegove goste svojim autentičnim i pomno pripremljenim ribljim i mesnim specijalitetima te vrhunskim kapljicama.
Kako je javnost već upoznata, zadarski restoran "Kornat", u suradnji s tvrtkom "Jadran riba", između ostalog svake srijede za svoje goste pripremati tri slijeda jela od jadranske pastrve (hladno i toplo predjelo, glavno jelo), desert i čašu vrhunskog vina u trajanju sve do 1. travnja 2012. godine, po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna.
Tako je bilo i jučer. eZadar je posjetio restoran Kornat, i glavnog kuhara kako bismo provjerili jesu li gosti zadovoljni (i čime naročito), što je novo u ponudi jela i koja nova događanja priprema restoran Kornat.
Hladno predjelo: pašteta od pastrve, tartar od pastrve, na lisnatom tijestu, carpaccio od pastrve kavijar od pastrve. Jedino što nije bilo pripremljeno od pastrve bio je carpaccio od hobotnice.
Toplo predjelo: Tjestenina Bis s „friškom" pastrvom i dimljenom pastrvom
Glavno jelo: rolica od pastrve sa šljivom i začinjskim biljem, steak od lososa u umaku od poriluka sa šampanjcem, palenta sa špinatom i bosiljkom. Palenta je kuhana u juhi od pastrve stoga je bila vrlo aromatičnog okusa i mirisa.
Desert: Torta „Anastazijin san" (mladi sir, višnja maraška, maraskino, a ostatak dodataka je tajna šefa kuhinje)
Uz jučerašnju večeru, restoran Kornat je nudio bijelo, stolno, suho vino „Moj otok" vinarije Duboković s otoka Hvara.Vino je limunsko žute boje i skladnog mirisa sušenih marelica. Srednjeg punog tijela uz vrlo dobro integrirane kiseline te retro okusa po kori mandarina i naranče.
Na pitanje kakav je dosadašnji odaziv na Dane ribljih delicija, glavni kuhar Pero Gering kaže kako je na Dane pastrve odličan odaziv, dok s hamom ljudi baš i nisu previše oduševljeni. Kaže kako je hama, za razliku od pastrve, dosta suha i „tupasta" riba, i što je još jedna velika mana, ima jako puno kostiju. Pastrva je s druge strane vrlo atraktivna i meso joj je zaista ukusno, tako da, kada se usporede, ipak je pastrva osvojila veći broj gostiju. S druge strane, većina posjetitelja do sada nije niti čula za hamu stoga je možda iz tog razloga dodatno skeptična oko kritike vezane za njen okus i kvalitetu.
Večeras slijedi novitet Le Beaujolais Nouveau est arrivé
Za večeras restoran Kornat priprema još jednu posebnu poslasticu, no ovog puta nije riječ o pastrvi, niti ribi uopće. Pruža vam se idealna prilika uživanja u Beaujolais Nouveau 2011., najboljem beujolaisu u 47 godina postojanja kuće Georges Duboeuf. Uz ovo svježe, mlado, crveno vino, restoran Kornat će pripremiti poseban doživljaj u okusima hrane pripremljene samo za kralja Beaujolaisa.
Na jelovniku vas očekuju dva menija, jedan od niza jela sačinjenih od patke, a drugi od guske. Među jelima će se tako pronaći pašteta od guščje jetre, terina od guščje jetre, guščja prsa u umaku od naranče i šipka, guska nadjevena kestenom, terina od patke, rižoto od patke sa rikolom i pinjolima u košaricama od parmezana i sezama, rosé pačja prsa na tortici od dijon senfa u pjenici od porto vina, desert bianco e nero, kolač s dva preljeva od crne i bijele čokolade, te, najvažnije od svega, Geoges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2011.
Zašto je Beaujolais Nouveau toliko poseban i popularan, upitali smo šefa kuhinje?
Beaujolais Nouveau je crno vino koje se najviše, u svome okusu i mirisu, uspjelo približiti bijelom vinu. Zbog načina na koji se spravlja, vino je vrlo lagano i pitko, a krasi ga voćni okus koji najviše dolazi do izražaja dok je vino lagano ohlađeno. Restoran Kornat vas očekuje.
Vezane vijesti
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ceste Zadarske županije d.o.o., dana 2. svibnja (četvrtak), u vremenu od 08:00 pa do 12:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Crno, Ulica Crno, od kućnog broja 5 pa do kućnog broja 36.
-
Jučer, 1. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.
-
Nema slovenske fešte bez Modrijana, a nema ni Slovenskog Vikenda bez Modrijana!
-
Prvi svibanjski tjedan nastavit će se promjenjivim i svježijim vremenom, osobito do subote uz povremenu kišu, često u obliku i izraženijih pljuskova s grmljavinom.
Izdvojeno
-
Hrvatska diskografska udruga u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom, Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi intervju u sklopu glazbenog projekta Diskografska spajalica. Posebna nam je čast što je u našem društvu bio rock pjevač, glazbenik, skladatelj i predvodnik benda Majke Goran Bare!
-
Nakon iscrpljujuće sezone u regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu, košarkašima Zadra dolazi najvažniji dio – play off FAVBET Premijer lige i obrana prošle godine osvojenog naslova državnog prvaka. Prva prepreka na tom putu je Dubrava koja dolazi u Krešin Dom.
-
Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je da su u sklopu istrage korupcije na zagrebačkom Geodetskom fakultetu uhićeni bivši pomoćnik ministrice kulture i sada glavni konzervator Davor Trupković, bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo i profesor tog fakulteta Boško Pribičević.
-
Jedna šalica limuna sadrži gotovo 6 grama vlakana. Prema Akademiji za prehranu i dijetetiku, ženama je potrebno oko 25 grama vlakana dnevno
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.