Lifestyle

Dobar tek!

Namaz od kestena - savršen doručak od jesenske poslastice

Namaz od kestena - savršen doručak od jesenske poslastice

Kesten je za mnoge prava jesenska, šumska poslastica. Bilo da ih jedete samo ispečene u tavi ili u pećnici ili da imate pire od kestena poslužen s šlagom i čokoladom. Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način, ovaj šumski plod omiljen je među sladokuscima, piše she.hr

Danas se miris pečenih kestena širi mnogim europskim gradovima čim pristigne jesen. Najtraženija i najcjenjenija, plemenita vrsta kestena su svakako maroni.

Jednostavno ih možete ispeći i u svom domu, u specijalnoj tavi za kestene ili u pećnici. Prije pečenja ih samo morate jednom ili dvaput zarezati u križ. Za raznorazne kreme, juhe ili namaze kuhajte ih najmanje 30-ak minuta u malo posoljenoj vodi. Kako napraviti ovaj savršeni namaz, jednostavno slijedite ove korake:

Potrebno:

1 kg kestena, oko 250 g šećera, 1 mahuna vanilije, malo soli, 2 dcl vode i 10 dkg kvalitetne tamne čokolade.

Postupak:

Kestene skuhajte u malo posoljenoj vodi. Ogulite ih, propasirajte u multipraktiku, a zatim ih izvažite. Koliko ima kestena toliko treba dodati šećera. (Iz 1 kg kestena, nakon što sam ih ogulila, ja sam dobila oko 250 g čistog ploda). Dakle, pasiranom kestenu dodajte još 250 g šećera i sve još jednom dobro izmiksajte.

Pire koji ste dobili, vodu i sjemenke vanilije stavite na laganu vatru i kuhajte uz miješanje. Kad se smjesa počne odvajati od posude, dodajte narezanu tamnu čokoladu. Miješajte i dalje dok se smjesa posve ne poveže. Premjestite ju u prikladne staklenke i uživajte u savršenom doručku.

she.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.