Lifestyle

Mali savjetnik

Pomiri se s vagom

Pomiri se s vagom

Kako obuzdati glad i primiriti želudac koji urla na vas baš kao i vi na vagu nedavno? Donosimo nekoliko savjeta

Praznici su prošli, a tvoj remen sve čini se sve užim i užim. Sve uske hlače i minice si strpala na dno ormara i spremila ih na policu s oznakom: "Možda jednog dana?!".

S vagom si se posvađala još za Novu Godinu i izvadila iz te zločeste spravice baterije, no sada vidiš da je krajnji rok da nešto poduzmeš? Tvom raspoloženju i želji za skidanjem kilograma ne pomažu ni izlozi pekarnica i slastičarnica iz kojih se šire opojni mirisi, toliko opojni da bi od očaja čak i s pištoljem upala unutra, no pogled na proljetne krpice vraća te u realnost i shvaćaš da ćeš se morati baciti na zdraviju prehranu. Kako obuzdati glad i primiriti želudac koji urla na vas baš kao i vi na vagu nedavno? Donosimo nekoliko savjeta.

Voće umjesto slatkiša


Kada te hvata neopisiva želja za slatkim, umjesto omiljene čokolade neka ti omiljena grickalica postane jabuka. Možeš ju začiniti sa malo cimete koji potiče probavu.

Umjesto jabuke u ove hladne dane dobro je pojesti i naranču ili sočnu krušku. Ako ti voće baš i nije ludilo, zavaraj se šakom badema ili niskokaloričnim sokom, a umjesto soka još je bolje popiti šalicu čaja zaslađenu sa malo meda. Ni to te nije zadovoljilo? Pojedi energetsku pločicu! Ali ne veliko, već malo pakiranje i zaista stani samo na jednoj.

Ubrzaj metabolizam

Vrlo često osjećamo glad zbog loše probave. Poboljšaj ju! Za doručak jedi cjelovite žitarice, ali nikako one sa čokoladom. Možeš popiti i niskokalorični jogurt, a za probavu u drogerijama ima izvanrednih čajeva. No hrana koja će svakako probuditi probavu su suhe šljive, smokve, mrkva, blitva, kupus, med i jagode. Nikako ne zaboravi na puno tekućine!

Posveti se sebi


Umjesto hrane, priredi si neke druge užitke. Osjećaj gladi stvara i umor, ap je važno posvetiti se sebi i udovoljiti zahtjevima svog tijela. Potrudi se da svaki dan odvojiš trenutak za sebe i relaksiraš se. Kad god stigneš, pripremi pjenušavu kupku s morskom soli i uzmi neku knjigu sa sobom u kadu. A nakon toga se dobro naspavaj.

Rasporedi obroke

Umjesto prekomjernog najedanja, svoje obroke rasporedi na više manjih, budi pozitivni i nemoj se osuđivati ako su ti prstići ipak pobjegli prema omiljenoj poslastici. Svaki trud zaslužuje nagradu!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.