Lifestyle

Savjetnik

Uvedi reda u svom Facebook profilu

Uvedi reda u svom Facebook profilu

S obzirom na to da je uvođenjem Timelinea nastao priličan kaos, odlučili smo malo vam olakšati snalaženje u novonastaloj situaciji

Facebook je u posljednjih nekoliko godina uveo značajne promjene koje se tiču i samo izgleda i postavki privatnosti.

U slučaju da lajkate stranicu, na vašem će se zidu redovito prikazivati novi sadržaji sa stranica koje vam se sviđaju te onoga što objave vaši prijatelji i rođaci.

S obzirom na to da je uvođenjem Timelinea nastao priličan kaos, odlučili smo malo vam olakšati snalaženje u novonastaloj situaciji:

Kreiranje liste


Ponekad se na Facebook spojite kako biste na jednom mjestu dobili svjež pregled novih vijesti, a ponekad poželite provjeriti kako je prošao sinoćnji tulum vaših prijatelja. Facebook se potrudio pojednostavniti nam praćenje nama dragih osoba, stoga je kreirao "Close Friends" (bliski prijatelji) listu te "Acquaintance" (poznanik) listu prijatelja. Tako će vam se objave bliskih prijatelja prikazivati češće, a poznanika rjeđe, osim u slučaju nečeg "velikog" poput zaruka. Ova vam opcija stoji s lijeve strane profila pod "favoritima".

Blokiranje

Na taj način možete ograničiti s kim ćete podijeliti neke osobne stvari te, primjerice, onemogućiti roditeljima da vide slike s frendičinog razuzdanog rođendana. Tu ćete opciju naći u postavkama privatnosti pod "upravljaj blokiranjem".

Kontroliraj ono što vide drugi


To što je Facebook javan, ne znači da mora biti i vaš profil. Postoji opcija "prilagođeno" koja vam omogući da svaki svoj detalj sa Timelinea odlučite s kim ćete ga dijeliti (samo prijatelji, svi, samo vi i slično). Ako ste dobili bolji posao i želite da to znaju apsolutno svi, slobodno promijenite opciju o dijeljenju dotične objave, a ako pak želite neke stvari zadržati samo za sebe - za to također postoji posebna opcija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.