Lifestyle

istraživanje

Uhodiš li bivšeg na Facebooku? Nisi jedina!

Uhodiš li bivšeg na Facebooku? Nisi jedina!

Jedno je nedavno istraživanje pokazalo kako trećina žena ostaje "prijateljica" s bivšim na Facebooku i nakon prekida • Neke su otišle toliko daleko pa su putem lažnog profila "uhodile" bivšeg

 Jesi li prijateljica s bivšim na Facebooku?

 

Jedno je nedavno istraživanje pokazalo kako trećina žena ostaje "prijateljica" s bivšim na Facebooku i nakon prekida, dok će njih 48 posto prekinuti svaki kontakt s njim.
 
Svaka peta žena pokušala je stupiti u kontakt s bivšim partnerom putem neke od popularnih društvenih mreža, a istraživačima je priznala kako je to itekako požalila. Neke su otišle i dalje pa su putem lažnog profila "uhodile" bivšeg. "Društvene mreže olakšale su praćenje ljudi, koji su nekad bili dio našeg života i aktualno sudjelovali u njemu, no to se ponekad pretvara u pravu opsesiju", otkrio je britanski psiholog Michael Sinclair za Daily Mail.
 
"Jedno je dobiti ili vidjeti informaciju o bivšem partneru, a nešto sasvim drugo biti opsjednut time što on radi. Ovo drugo ljude sprječava da krenu dalje sa svojim životom", zaključio je.
 
Tek 18 posto ljudi otkrilo je kako su zbog društvenih mreži u svakodnevnom iskušenju da se čuju s partnerom, ali tome nekako uspijevaju odoljeti te se zadovoljavaju s podacima, koje on objavljuje.
 
Što kažete na rezultate?

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.