Lifestyle

Nikad lakše

Evo kako ispeći ukusan i zdrav domaći kruh

Evo kako ispeći ukusan i zdrav domaći kruh

Želite samo ispeći zdrav i ukusan kruh, a ne znate kako? Kuharica Lorrette Patzwald otkriva ukusan recept za fini kruh od palente i bulgura koji će oduševiti i najzahtjevnija nepca.

Kruh napravljen od cjelovtih žitarica može biti gust i suh, no kuharica Lorrette Patzwald koja radi u restoranu Ponsford's Place u San Rafaelu u Kaliforniji otkriva svoj recept pomoću kojega možete pripremiti vlastiti kruh čije tijesto je gipko i vlažno te vrlo ukusno, piše Yahoo Shine.

Potrebni sastojci:
- 5 čajnih žličica grubih zrnaca palente ili kukuruzne krupice
- 3 čajne žličice bulgura
- oko tri i pol šalice brašna od cjelovite pšenice
- jedna cijela i tri četvrtine čajne žličice kvasca
- jedna cijela i tri četvrtine čajne žličice fine morske soli
- oko dvije čajne žlice maslinova ulja ili ulja od groždanih sjemenki
- jedna čajna žličica rastopljenog maslaca

Stavite palentu i bulgur u zdjelicu, dodajte pola šalice kipuće vode i ostavite da odstoji sve dok žitarice ne omekšaju, otprilike tri do četiri sata.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.