U Varaždinskim Toplicama
Dani hrvatskog kulinarstva – mjesto za sve gurmane
U petak, 30. studenog, počinju deveti Dani hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama. Uz Državna prvenstva kuhara i slastičara te Kamelija kup, šest dana posvećenih kulinarstvu sastojat će se i od nekoliko popratnih događanja koja će biti otvorena za javnost.
Janjetina za ručak, torta za desert
Već idućeg dana, 01. prosinca, učenici
Srednje škole Biograd na Moru pripremit će jela od janjetine koja će se od 11
sati moći i degustirati. Nakon tog, svakom će dobro za desert sjesti - torta.
Od 15 sati, u predvorju hotela Minerva bit će
izložene prekrasne svečane torte koje su pripremili natjecatelji
Državnog prvenstva slastičara. Za samo 20 kuna svatko može u hotelskom kafiću
dobiti kavu i torte koliko želi.
U ponedjeljak i utorak preskočite kuhanje večere
Dani kulinarstva i u ponedjeljak i u utorak donose veselje za gurmane. Oba dana
će Podravka, generalni sponzor manifestacije, u večernjim satima organizirati
degustacije jela napravljenih od svojih proizvoda. Kao i prošle godine,
Podravkini kuhari i promotori pokazat će koliko vaša kuhinja može biti
kreativna koristeći njihove vrhunske proizvode
Zlatna Nimfa donosi raskoš autohtone kuhinje Varaždinske županije
Također, u ponedjeljak nemojte propustiti svečanu večeru Dana hrvatskog kulinarstva. Zlatna Nimfa, večera koje se već tradicionalno održava u topličkom hotelu Minerva, okuplja obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz cijele Varaždinske županije, a prava je prilika da se na jedinstven način upozna autohtona kuhinja varaždinskog kraja. Uz to, moći će se degustirati i svečane hladne plate i predjela koje su pripremili neki od najboljih hrvatskih kuhara natječući se na Državnom prvenstvu kuhara.
Cijena večere je 100 kuna, a uključuje predjelo, glavno jelo i desert te degustaciju hladne plate. Ulaznice se od petka mogu kupiti na info pultu Dana hrvatskog kulinarstva, a možete ih i unaprijed rezervirati na broj telefona 099 0890 431.
Više o ovim sadržajima kao i o kulinarskim radionicama, koje su ove godine prvi put namijenjene ne samo profesionalnim već i amaterskim kuharima, možete naći na internet stranici organizatora Dana hrvatskog kulinarstva www.kuhar.hr
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.