Lifestyle

Teže nego što mislite

Možete li otkriti kada on glumi orgazam?

Možete li otkriti kada on glumi orgazam?

Možete li otkriti glumi li vaš partner orgazam? Većina žena bi bez puno razmišljanja rekla: 'Naravno', ali ispada da je čak trećina žena u krivu te da otkriti glumi li muškarac orgazam uopće nije tako jednostavno
Za knjigu 'Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth' doktor Abraham Morgentaler proveo je 25 godina proučavajući orgazme muškaraca. Njegov zaključak? Trećina muškaraca glumi orgazam, a razlog zbog kojega to čine isti je kao i kod žena: da zaštite i poštede partnerove osjećaje, piše seksologinja Tracey Cox za Daily Mail.

Tako su muškarci koji su sudjelovali u istraživanju rekli da njihove partnerice vrlo osobno shvaćaju to da oni ponekad ne dožive orgazam. Većina žena smatra da je muški orgazam automatski i neizbježan te da ga treba doživjeti svaki muškarac, inače nešto nije u redu. Kada izostane orgazam, ženama se po glavi najčešće počnu vrtjeti misli tipa - nisam mu dovoljno privlačna, ne uzbuđujem ga, zaljubljen je u neku drugu...

Iz tih razloga, kako navodi Tracey Cox, i žene i muškarci ponekad pribjegavaju glumljenju orgazma, dodajući da smo u današnje vrijeme često preumorni za orgazam, pa tko bi onda imao energije za dugo i naširoko objašnjavanje zašto je izostao. 'Ako je muškarac umoran, malo je previše popio, brine se zbog posla ili jednostavno nije tog trenutka zainteresiran za seks, najmanje stresno rješenje čini se odglumiti orgazam', kaže Cox.

Ubrzan tempo, nekoliko uzdaha, malo jača penetracija i brzopleto povlačenje pa većina žena ni ne shvati da je njihov partner upravo odglumio orgazam. Međutim kako objasniti nedostatak 'dokaza'?

'Da budemo iskreni, većina žena ni ne primjećuje nedostatak tekućine, a ako koristite kondom, glumljenje je još lakše. Sve što treba učiniti je brzo reagirati, a većina žena ne bi ni primijetila da u kondomu nema tekućine', kaže Tracey Cox.

Osim toga, ejakulat nije pravi pokazatelj da je muškarac doživio orgazam. Naime orgazam i ejakulacija dva su odvojena procesa, a jedan se može dogoditi bez drugoga. Drugim riječima, muškarac može ejakulirati bez doživljavanja orgazma ili pak doživjeti orgazam bez ejakulacije (iako je za to potrebna poprilično jaka kontrola i praksa).

U istraživanju doktora Morgentalera pokazalo se da čak dvije trećine muškaraca glumi orgazam, a kako piše Tracey Cox, prava šteta je da i muškarci i žene osjećaju potrebu činiti to. 'Nije li vrijeme da prestanemo s nerealnim očekivanjima od sebe i naših partnera te prihvatimo činjenicu da nijedno od nas nije seksualni robot?', zaključuje Tracey Cox.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.