Bez grudica
Znate li kako se radi bešamel umak?
Bešamel umak omiljen je sastojak za mnoge recepte poput lazanja ili ostalih jela s tjesteninom, ali mnogima ne uspijeva, bez obzira što ima tek tri sastojka.
Dobar bešamel umak sastoji se od jedne žlice brašna i maslaca i šalice mlijeka. Želite li napraviti ukusan i glatki bešamel umak bez grudica, slijedite korake kulinarskih stručnjaka s Taste.com.
Za početak zagrijte mlijeko jer će to pomoći da se brašno lakše rastopi i stopi s umakom. Želite li malo jači okus, u mlijeko možete dodati začine ili luk.
Mlijeko zagrijavajte na srednje jakoj vatri. U posebnoj posudi rastopite maslac i zatim dodajte brašno. Miješajte dok se sve ne stopi pa maknite s vatre. Polako dodajte toplo mlijeko i miješajte cijelo vrijeme postupka.
Vratite lonac na vatru i miješajte još neko vrijeme prije nego se sve poveže u glatku smjesu bez grudica.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
U idućih godinu dana trebala bi početi realizacija ključnih ulaganja u Zadarskoj županiji, za koje je osigurano 43 milijuna eura, najavio je u ponedjeljak ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić na susretu župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima.
-
Spektakularni početak najavljuje cijeli niz odličnih događaja na zadarskom Adventu, koji će, prema svemu sudeći, još jednom biti omiljeno okupljalište za sve koji vole dobru glazbu, izvrsnu gastronomiju i posebnu blagdansku atmosferu.
-
Župan Božidar Longin sa suradnicima održao je redoviti radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Zadarske županije.
-
Večeras u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 19 sati nastupaju profesori Glazbene škole Blagoje Bersa koji već tradicionalno u ovo doba izvode zajednički koncert.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.