Bez grudica
Znate li kako se radi bešamel umak?
Bešamel umak omiljen je sastojak za mnoge recepte poput lazanja ili ostalih jela s tjesteninom, ali mnogima ne uspijeva, bez obzira što ima tek tri sastojka.
Dobar bešamel umak sastoji se od jedne žlice brašna i maslaca i šalice mlijeka. Želite li napraviti ukusan i glatki bešamel umak bez grudica, slijedite korake kulinarskih stručnjaka s Taste.com.
Za početak zagrijte mlijeko jer će to pomoći da se brašno lakše rastopi i stopi s umakom. Želite li malo jači okus, u mlijeko možete dodati začine ili luk.
Mlijeko zagrijavajte na srednje jakoj vatri. U posebnoj posudi rastopite maslac i zatim dodajte brašno. Miješajte dok se sve ne stopi pa maknite s vatre. Polako dodajte toplo mlijeko i miješajte cijelo vrijeme postupka.
Vratite lonac na vatru i miješajte još neko vrijeme prije nego se sve poveže u glatku smjesu bez grudica.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i danju mnogima ugodno toplo. Povremeni oblaci bit će oni visoki koprenasti
-
Nogometaši Dinama ostvarili su drugu uzastopnu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka svladavši Slovan u Bratislavi s uvjerljivih 4-1 (2-1).
-
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (28) primljena je Međunarodnu Kuću slave maratonskog plivanja i prva je žena iz Hrvatske koja dobila to priznanje.
-
Pripremite se za otvaranje jesenje koncertne sezone uz jedinstveni glazbeni spektakl jer Dražen Zečić, jedna od najvećih glazbenih zvijezda regije, po prvi put dolazi u zadarski Arsenal!
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.