Lifestyle

Jeste li znali

Evo s kim bi vas ona najradije prevarila

Evo s kim bi vas ona najradije prevarila

Kad žena razmišlja o preljubu mašta o muškarcu iz više klase dok muškarci radije biraju žene iz nižih društvenih slojeva, pokazalo je istraživanje sitea za upoznavanje partnera AshleyMadison.com.

Naime, čak 65,5 posto žena iz nižih društvenih slojeva koje će prevariti partnera želi to učiniti s muškarcem iz višeg društvenog sloja. Žene pak iz srednjeg sloja također maštaju o muškarcu iz više klase no taj je postotak nešto manji i iznosi 40,7 posto.

Kod muškaraca je pak sasvim drugačija situacija. Čak 83,1 posto muškaraca srednjeg društvenog sloja svoje bi partnerice prevarilo s ženama niže rangiranim na društvenoj ljestvici.

Istraživanje je to web stranice za izlaske AshleyMadison.com, koje je potvrdilo da žene traže gospodina savršenog po mogućnosti nekoga poput popularnog Mr Darcyja.

'Ovo otkriva ekonomsku krizu u kojoj se nalazimo i potvrdu tradicionalnih stereotipa', rekao je Noel Biderman.

Najniži slojevi društva s najmanjim primanjima pogođeni su najviše recesijom. Ženama koje se muče s financijama flert s muškarcem iz višeg sloja predstavlja bijeg, glamur odmak od teškog života pa čak i element sigurnosti. Kad je pak riječ o ženama koje pripadaju srednjoj klasi samo njih 40,7 posto želi flert s muškarcem iz višeg sloja, dok 53,6 posto stoji iza stajališta da bi radije biralo muškarce sebi ravnima tj. iz srednje klase.

'Žene iz srednjih slojeva društva financijski su neovisnije i bolje obrazovane i njihove su potrebe drugačije. Žele intimnost i nekog s kim će podijeliti iskustva. Stoga radije biraju nekog sebi ravnog nego nekog da ih obori s nogu u stilu romana Jane Austen.

Kada su u pitanju muškarci čak 83,1 posto muškaraca koji pripadaju srednjem društvenom sloju prevarilo bi svoje partnerice najradije sa ženama iz nižeg društvenog sloja. Oni koji pripadaju najviše društvenom miljeu njih čak 51,8 posto biraju najradije žene malo nižeg ekonomskog ranga dakle srednji sloj, a njih 42,4 posto želi aferu s ženom iz najnižeg društvenog sloja.

'Bez obzira na promijenjeno socijalno ekonomsko okruženje muškarci još uvijek žele biti alfa partneri u vezi', rekao je Biderman, dodajući kako muškarci trebaju nekoga da im se divi i ugleda se u njih. 'Žele nekoga koga mogu impresionirati jer u svojoj osnovi im nedostaje samopouzdanja', kaže Biderman.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.