Ukusni, a zdravi
Sladoledi koje lako možete pripremiti kod kuće
Sladoled iz kućne radinosti? Zašto ne! Ne treba vam niti jedan umjetni dodatak, pojačivač boje ni arome - tek neko voće, jogurt, nekoliko kapi limuna i eventualno malo šećera. Izvolite nekoliko jednostavnih recepata.
Ništa jednostavnije - zamrznite voćni sok
Kod kuće imate višnje? Odlično, napravite od njih sok. Zasladite ih po želji, a osim šećera razmislite i o alternativnim prirodnim zaslađivačima - medu, sirupu agave, žitnom sladu, steviji.
Potom sok ulijte u kalupe za sladoled, koji se po vrlo povoljnim cijenama mogu nabaviti u dućanima s plastičnim proizvodima. Ako nemaju poklopac sa štapićem na kojem ćete držati sladoled, umetnite u kalup malu žličicu, poslužit će!
Takav voćni sok možete uliti i u kalupe za led - dobit ćete zdrave, obojene kocke leda pune vitamina, a staviti ih možete u koktele, dodati ih limunadu, ledeni čaj...
Djeca koja su navikla na preslatke industrijske sladolede možda će na ovu ideju u prvi mah malo prigovarati, no kad se doista zažele ledene poslastice, promatrajući vas kako uživate u svojoj, brzo će ih zavoljeti.
U ovu svrhu poslužit će i drugo voće, poput malina, borovnica...
Sladoled od trešanja i malina
Sastojci:
- 2 šalice malina
- 2 žlice šećera
- 1 šalica sjeckanih trešanja, bez koštica
- 1 žlica soka od limuna
- 1/4 šalice šećera, najbolje u prahu
- 1 1/4 šalice punomasnog jogurta
Priprema:
Stavite maline i šećer u mikser. Zatim propasirajte kroz fino sito i ulijte na dno kalupića.
U čistom mikseru izmiješajte trešnje, limunov sok, šećer u prahu i jogurt.
Nakon što su maline bile u zamrzivaču oko sat vremena, ulijte i ovaj miks i zamrznite na nekoliko sati.
Da biste lakše izvukli sladoled iz kalupa, stavite ga načas pod mlaku vodu.
Sladoled od kokosa i mente i/ili lavande
4 dl punomasnog kokosovog mlijeka
1/4 šalice sirovog šećera od šećerne trske ili zaslađivač po želji
1 šalica svježeg ili smrznutog voća
1 grančica omiljenog začinskog bilja (npr. paprena metvica, lavanda, bosiljak, ružmarin)
Najprije ispunite kalupe malim komadima voća i sjeckanim biljem, ali ostavite prostora za tekući dio.
U kokosovo mlijeko dodajte šećer i ulijte. Zamrznite preko noći ili dok se ne zamrzne, a zatim ih izvadite i ližite na toplom suncu!
Vezane vijesti
-
Domaći sladoled zdrava je zamjena za kupovni, a prednost je što sami možete odrediti koje okuse želite. Sve što vam treba je voće, blender, posude i zamrzivač
-
Vruće je i ne paše vam kava, ali ne možete se odreći njezinog opojnog okusa i mirisa? Pogledajte kako jednostavno spojiti osvježavajući sladoled i kavu poput profesionalca!
-
Vruće je i ne paše vam kava, ali ne možete se odreći njezinog opojnog okusa i mirisa? Pogledajte kako jednostavno spojiti osvježavajući sladoled i kavu poput profesionalca!
-
Pileća prsa neizostavan su dio mnogobrojnih brzih jela, ali često pečena u komadu ispadnu suha. Uz ovaj recept to više neće biti problem, a osim bijelog mesa, trebaju vam tek malo maslaca, limunova korica, sol i papar
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.