Otkrivamo
Razlozi zbog kojih ste se zaljubili baš u svog partnera
Koji su faktori zašto se zaljubljujemo u određene ljude? Kemija, privlačnost, boja kose, očiju, pogled? Nagađanja je mnogo, a autori knjige Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose, otkrivaju najčešće razloge
Neke osobe će nas privući više, nego li druge, a određeni tipovi ljudi mogu nam biti i odbojni na prvi pogled.
U nekima pak odmah prepoznamo potencijalnog partnera i znamo da ćemo se zaljubiti. U čemu je tajna? Autori knjige Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose otkrivaju što je ključno za zaljubljivanje u određene osobe.
Evo i popisa:
Sličnost u stavovima, nasljeđu i osobinama ličnosti.
Privlačne karakteristike osobnosti i izgleda.
Recipročna privlačnost, odnosno činjenica i osjećaj da se i mi toj drugoj osobi sviđamo.
Fizička i emocionalna uzbuđenost.
Socijalni utjecaj, norme i prihvaćanje te osobe od strane ljudi u našoj okolini.
Specifičnosti u glasu, pokretima, očima stavu i načinu na koji se miče ta osoba.
Spremnost na romantičnu vezu.
Mogućnost da s tom osobom budete na samo.
Zagonetnost kod određene osobe.
Zadovoljavanje potreba.
Vezane vijesti
-
-
-
-
Od silnih nadimaka se više praktički ne možete sjetiti kako se stvarno zovete? • Možda je čudno, ali je definitivno jako simpatično
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.