Tri metode
Naučite kako se radi savršena kajgana
Jaja nemojte peći na previsokoj temperaturi, držite se umjerene vatre
Zvuči kao asketski obrok. Zvuči dosadno i obično. Zvuči kao nešto što biste pojeli u mračnoj kuhinji 's nogu', na brzinu. No, donosimo vam tri načina kako ćete savršeno ispeći jaja i uživati poput pravih gurmana, piše magazin.net.hr
Spora metoda
U zdjeli razbijte jaja i umutite s dvije (ili više) žlica kiselog vrhnja. Zagrijte tavu na laganoj vatri i otopite žlicu maslaca. Ulijte jaja u tavu i neprestano miješajte kuhačom. Želite da se peku polako. Stoga, ako počnu prijanjati za tavu, vatru još smanjite. Miješajte, miješajte, miješajte sve dok jaja ne izgledaju kao puding, pa vam sadržaj tave izgleda kao juha od kajgane. Uklonite s vatre malo prije nego što izgleda da je gotovo. Dodajte sol.
Nestašna metoda
Stavite tavu s neprijanjajućim slojem na štednjak. U nju stavite žlicu maslaca i rastopite ga na srednje jakoj vatri. U posudi razbijte jaje (pazite da vam žumanjak ostane cijeli!) i prebacite ga u tavu. Ponovite postupak za svako jaje koje želite ispeći. Potom pažljivo miješajte bjelanjke dok se ne isprže, ostavljajući žutanjke nedirnutima. Kad su bjelanjci gotovi, uklonite ih s vatre, razbijte i žutanjke te sve skupa pomiješajte. Začinite solju i paprom.
Klasična metoda
Razbijte jaja u zdjeli i umutite ih. Dodajte im sol i papar. Na tavi rastopite dvije žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Ulijte jaja u tavu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim počnite s 'gurkanjem'. S kraja tave gurajte jaja prema sredini. Pričekajte nekoliko sekundi, pa ponovite postupak. Postupak ponavljajte dok se na sredini tave ne pojave veliki pahuljasti grumeni. Dok su ti grumeni još malo tekući, maknite jaja s vatre. Ispržit će se do kraja na putu od tave do tanjura.
I ne zaboravite!
Jaja nemojte peći na previsokoj temperaturi, držite se umjerene vatre. Skinite ih s izvora topline neposredno prije nego su gotova, preostala toplina odradit će svoje.
Također, nemojte ih miješati vilicom, koristite kuhinjsku lopaticu otpornu na toplinu ili drvenu kuhaču.
Vezane vijesti
-
Ministar Šime Erlić uručio je u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine u Mostaru ugovore u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Uručeno je 88 ugovora o financiranju projekata u ukupnoj vrijednosti 4,2 milijuna eura.
-
Nakon što se u našim krajevima pojavila u studenom 2023. godine, prizori polarne svjetlosti, ponovno su u petak, 10. svibnja bili vidljivi iz svih krajeva Hrvatske, od Istre do Dubrovnika, pa i na kontinentu, od Zagreba do Vinkovaca, a vedro nebo nagradilo je sve one koji su je željeli fotografirati.
-
Spomenari, što su iz starijeg razdoblja, često su bili pisani krasopisom, a crteži rađeni u tušu, olovci, olovci u boji, temperi i akvarelu
-
U posljednja 24 sata zabilježen je 591 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.121
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.