Lifestyle

Korejski turisti najbrojniji u prvih pet mjeseci

Korejski turisti najbrojniji u prvih pet mjeseci

Na zadarskom području pravi je boom gostiju iz Republike Koreje. Po brojnosti, u prvih pet mjeseci pretekli su tradicionalne goste - Francuze,Talijane i Poljake.

Zadarsku županiju prošle godine u tom razdoblju posjetilo je samo 892 gosta iz Koreje, a već ove godine do svibnja ih je bilo 9.248. Ostvarili su 9.512 noćenja, što je više za vrtoglavih 894 posto.

Snažniji interes korejaca za Hrvatsku najviše je potaknut 2012. godine zahvaljujući popoularnom korejskom reality showu "The romantic in Croatia", koji je sniman u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i na Plitvicama.

Doprinos promociji Zadra i Hrvatske u dalekoj Koreji dao je i zadarski arhitekt Nikola Bašić koji je te godine s projektom Morskih orgulja dobio prvu nagradu za multidisciplinarno idejno rješenje hrvatskog nastupa na međunarodnoj izložbi 'Expo 2012' koja se održala u Koreji.

Turistička zajednica zadarske županije i hrvatska turistička zajednica godinama već rade na promociji Hrvatske i dolasku gostiju iz Južne Koreje, ističe direktor turističke zajednice Zadarske županije, Ivo Dunatov. 

"Mi smo u prošloj godini imali više njihovih televizijskih ekipa, više novinarskih ekipa i nekoliko operatera koji su tui dolazili i Zadar, Zagreb, Plitvice, Slapove Krke, Dubrovnik i Split su nezaobilazne točke koji oni obavezno posjećuju", rekao je Dunatov.

Naše mogućnosti još ni izdaleka nisu iskorištene na tom tržištu. Nažalost, tamo još nismo dobro organizirani jer nemamo predstavništvo kao u Japanu, koje ne može pak pokriti i korejsko tržište, napominje Dunatov. 

"Ali u svakom slučaju bi trebalo nešto ozbiljno tamo napraviti jer su mogućnosti tamo jako velike i široke. Osim toga, Zadar kao grad sa svim svojim vrijednostima je naprosto meka i meta tih putnika sa svim svojim sadržajima koje ima i sa poviješću, baštinom i kulturom. Mislim da tu možemo napraviti još više", kaže Dunatov.

Očekujemo da će to tržište samo rasti i nema sumnje da ćemo goste iz daleke Koreje na zadarskim ulicama sve češće viđati, zaključuje direktor Dunatov.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.