Lifestyle

Istraživanje:

A što vi radite nakon seksa?

A što vi radite nakon seksa?

Bilo da se voliš maziti, odmah zaspati, otići pod tuš ili do frižidera, navodno to govori puno o tebi.

Otkrilo je to istraživanje provedeno na Sveučilištu Michigan, koje je zaključilo kako je vrijeme nakon seksa jednako bitno kao i sam seks.

Istraživanje su proveli Susan Hughes i Daniel Kruger na 456 studenata te su otkrili kako je i za žene postalo sasvim uobičajeno da prve utonu u san nakon seksa.

No, otkrili su i kako je partner koji to napravi posljednji, onaj koji ima i izraženiju želju za povezivanjem i komunikacijom.

"Nakon seksa, naša tijela su puna hormona endorfina, zbog kojeg se osjećamo puni ljubavi te povezani s drugima. Prirodno je da takav osjećaj želimo podijeliti s partnerom u tom trenutku. Ako partner zaspi odmah nakon seksa, to ne znači da mu nije stalo. No, ako se to događa često, to je jasan znak da nije toliko uključen u vezu i da postoji razlog zašto je odsutan".

Zaključak bi bio sljedeći: "Bilo kakva aktivnost nakon seksa, koje ne uključuje padanje u dubok san, pridonijet će jačanju vašeg odnosa. Posebno razgovor i maženje. No, i zajedničko gledanje televizije imat će pozitivniji učinak od momentalnog odlaska na spavanje", zaključak je istraživanja.

A što vi radite nakon seksa?


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.