Lifestyle

Kućna radinost

Kava kosu čini sjajnom, briše celulit i osvježava kožu lica

Kava kosu čini sjajnom, briše celulit i osvježava kožu lica

Ona djeluje kao diuretik i izvlači tekućinu iz masnih stanice čime smanjuje vidljivost narančine kore. Osim toga potiče cirkulaciju i smanjuje natečenost lica

Kava obiluje antioksidansima i čisti kožu od toksina stoga je odličan izbor za maske za lice i pilinge iz kućne radinosti. Ona potiče cirkulaciju, smanjuje natečenost i kožu čini čvrstom, piše Beauty High.  

Maska za lice

Sastojci: dvije žlice mljevene kave, dvije žlice kakaa u prahu, tri žlice punomasnog mlijeka ili jogurta, jedna žlica meda

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomiješati i nanijeti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom  vodom. 

Piling za tijelo

Sastojci: tri žlice taloga od kave, jedna žlica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer

Priprema: Najprije treba pomiješate sve suhe sastojke i potom dodati ulje i malo smeđeg šećera. Dobivenu smjesu treba umasirati na kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše će upijati hranjive sastojke iz krema. 

Maska za kosu

Sastojci: kava, voda

Priprema: Skuhajte kavu i potom dodajte malo vode. Čim se mješavina ohladi, nanesite je na kosu i stavite plastičnu kapu. Ostavite da djeluje 20 minuta i potom isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom. 

Maska protiv celulita

Sastojci: šalica taloga od kave, pola šalice bijelog ili smeđeg šećera, šalica kokosovog ulja

Priprema: Pomiješajte sve sastojke i umasirajte na kritične točke. Masirajte lagano i postupno prelazite na druga područja. Kava djeluje kao diuretik i izvlači tekućinu iz masnih stanica. To zateže kožu pa se i celulit manje vidi.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.