Lifestyle

Uzgoj u kuhinji

Nemate vrt? Ništa zato jer ovo povrće i začine možete uzgojiti u kuhinji

Nemate vrt? Ništa zato jer ovo povrće i začine možete uzgojiti u kuhinji

Među brojnim zdravstvenim blagodatima, vrtlarstvo vam može pomoći da smanjite stres i poboljšate zdravlje. No, što ako živite u malom prostoru i nemate vrt? Ne brinite! Otkrivamo vam koje začine možete uzgojiti u kuhinji ili na balkonu.

Aloe vera

Potrebni su joj sobne uvjeti i temperatura oko 21 stupanj, ali i dosta sunčeve svjetlosti. Voli suhu zemu, pa ju je potrebno zalijevati svaka dva do tri dana. Izvrsna je za ublažavanje opeklina, ogrebotina i iritaciju kože.

Rajčica

Minijaturne sorte rajčice mogu rasti na malim površinama. Rajčicama je potrebno puno topline i svjetlosti, pa ih možete staviti na prozor. Umjerenost je ključ kada je riječ o tim plodovima. Zemlja treba biti vlažna cijelo vrijeme, ali ne treba pretjerivati s količinom vode. Rajčica je inače bogata vitaminima A, C i K kao i betakarotenom.

Bosiljak

Najbolje uspijeva na toplim i svijetlim mjestima. Teglica treba biti dovoljno velika s dovoljno zemlje koje treba bitivlažna, ali ne previše.

Špinat

Ovu super namirnicu također možete uzgojiti u kući. Najbolje uspijeva na umjerenoj temperaturi i svijetlom mjestu. Špinatu treba puno prostora u predijelu korijena, pa odaberite duboku teglicu. Špinat je bogat proteinima, vitaminima A i K, folnom kiselinom, ali i vlaknima.

S.P./goodnet.org


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.