Lifestyle

Detektirajte i riješite problem

Kolege iz pakla: Kako izaći s njima na kraj?

Kolege iz pakla: Kako izaći s njima na kraj?

Takve se stvari moraju rješavati, koliko god ti mislila da je bolje šutiti.

Kolege iz pakla sve su češća svakodnevica, a unatoč tome što misliš da je možda bolje šutiti i trpit, razmisli još jednom želiš li svaki dan na posao ići s mukom u trbuhu. Donosimo tri savjeta kako nizaći na kraj s takvim kolegama.

1. Razgovor
 
Detektirajte i riješite problem razgovorom i to onim privatnim. Za takve stvari vam ne treba nikakva publika, već sam ti i kolega s kojim imaš problem. "Osjećam kao da si ukrao moju ideju i to nije u redu" ili što mu već imaš za reć, puno je bolje nego tračanje i izmišljanje glasina. Suoči se s ljudima koji ti stvaraju probleme koje više ne možeš i ne želiš trpiti.
 
2. Ostani profesionalna
 
Ti i tvoji kolege ne trebate biti prijatelji, samo zato što se viđate svaki dan. Vaši razgovori i druženja mogu se itekako ograničiti na prostor unutar ureda i pričanje o stvarima vezanima isključivo za posao. Tako će biti manje potencijalnih komplikacija, točnije emocija, koje bi mogle pogoršati stvari.
 
3. Obrati se šefu
 
Prije nego situacija izmakne kontroli, možda je bolje da o svemu mirno porazgovaraš sa šefom i pokušaš mu objasniti kako se osjećaš. To ne trebaju biti nikakve duge ispovijesti, jer moraš uzeti u obzir da ni ona nema vremena za to, ali bolje da ga se o svemu na vrijeme obavijesti. Zadnje što želiš je da se dogodi da se mali problem pretvori u veliki.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.