Lifestyle

Srce nije kamen

Na internetu ljubavne partnere mogu naći i - goveda

Na internetu ljubavne partnere mogu naći i - goveda

"Plav, mišićav, iz dobre obitelji"... u samo dva klika na Internetu Sylvain Frobert, francuski uzgajatelj krava muzara pronašao je partnera za svoje Anitu, Henriette i Desiree, a njegovo ime je Bariton, pripada francuskoj pasmini šarole i omogućit će povećanje njegova stada koje sada broji 160.

 

Internetska dejting stranica "Trouverlebontaureau.com" (Pronaćidobrogbika.com), pokrenuta u listopadu, dosad je privukla velik broj zainteresiranih stočara budući da se samo 15 posto francuskih uzgajatelja odlučuje za umjetnu oplodnju.

Na stranici se mogu pronaći podaci poput genetskog stabla, godina starosti, pasmine, kriterija na temelju kojih uzgajatelj želi poboljšati karakteristike stada, ali i velik broj fotografija mišićavih rasplodnih bikova dobrih gena.

Njihovim vlasnicima nije nedostajalo mašte kada su im nadijevali imena, ni u trenutku kada na dejting stranicama treba istaknuti sve njihove vrline.

Tako primjerice Cyrano od Charolaisa posjeduje "morfologiju koja ostavlja bez daha", Cezar od Bazadaisa "utjelovljuje sklad i finoću", Harlekin akvitanski "posjeduje eleganciju jednog Parižanina", a Esa od Limousina "zajamčeno će utažiti strast svih, pa i krupnijih partnerica".

"Ranije smo imali samo kataloge. Internetska stranica puno je praktičnija jer se mijenja na dnevnoj bazi, a komentirati i dijeliti fotografije možete i na Facebooku", s neskrivenim oduševljenjem priča uzgajatelj Sylvain Frobert iz sela Saint-Prixa blizu francuskog Charollea.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.