Bez greške
Uz ovaj recept fritule će uvijek biti mekane i ukusne
U ovom receptu nema kvasca, a uspješno su ga zamijenili prašak za pecivo i jogurt. Uz naribanu jabuku, koju nećete ni osjetiti u fritulama, one će biti mekane i slasne čak i sutradan, kad su hladne. Nemojte izostaviti ni rakiju jer će ona spriječiti fritule da upiju ulje.
Potrebni sastojci:
400 g brašna
2 jogurta (tekuća)
3 veća jaja (ili 4 manja)
80 g šećera
malo burbon vanilije (po želji)
naribana korica limuna (i naranče)
prašak za pecivo
2 žlice rakije
malo soli
jedna naribana jabuka (Granny Smith)
grožđice (po želji)
ulje za prženje
šećer (u prahu) za posipanje
Priprema
Umutite jaja i dodajte šećer te jogurt, rakiju, burbon vaniliju, naribanu koricu limuna i/ili naranče i malo soli.
U smjesu polako dodavajte brašno u koje ste prethodno umiješali prašak
za pecivo dobro izmiješajte te dodajte sitno naribanu jabuku. U smjesu
možete po želji dodati suhe grožđice.
Smjesu ostavite da odstoji 15-ak minuta te u međuvremenu zagrijete ulje u
dubokoj posudi. Fritule moraju plivati u ulju pa vodite računa da ga
ima Dovoljno, ali i da ne bude prevruće da ne zagore.
Smjesu vadite žličicom i lagano ispustite u vruće ulje te ih pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Pripazite da ne pretrpavajte fritule uljem jer se u tom slučaju neće moći same okretati u ulju.
Izvadite ih na kuhinjski papir i po želji pospite šećerom u prahu ili običnim.
Vezane vijesti
-
Pileća prsa neizostavan su dio mnogobrojnih brzih jela, ali često pečena u komadu ispadnu suha. Uz ovaj recept to više neće biti problem, a osim bijelog mesa, trebaju vam tek malo maslaca, limunova korica, sol i papar
-
Tko može odoljeti kombinaciji iz snova - čokoladi i nutelli? Ova torta savršen je spoj neodoljivih okusa, a sigurno nećete pogriješiti ako baš njome zasladite bogat blagdanski ručak
-
-
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Split sa 59-54 (21-12, 13-18, 15-18, 10-6).
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.