Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice, špinat
Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako bi postala zdravija.
Prema nutricionistima, to se događa jer toplina prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.
- U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge, mrkve, rajčice, gljive i špinat - objašnjava nutricionistica Mel Wakeman sa Sveučilišta Birmingham.
Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.