Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice, špinat
Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako bi postala zdravija.
Prema nutricionistima, to se događa jer toplina prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.
- U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge, mrkve, rajčice, gljive i špinat - objašnjava nutricionistica Mel Wakeman sa Sveučilišta Birmingham.
Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Dežurna ambulanta Doma zdravlja od subote, 25. siječnja radit će na novoj lokaciji. Posebna vikend dežurstva koju organizira Dom zdravlja Zadarske županije u djelatnosti opće/obiteljske medicine bit će organizirana u Zadru na adresi Prolaz cara Augusta 1.
-
I na Jadranu u petak prestanak kiše, a zatim duž većeg dijela obale suho, djelomice sunčano i razmjerno toplo.
-
Ovo je priča o životnom putovanju jedne žene i njezine srodne duše koja je duboko utkana u urbano tkanje našeg grada Zadra.
-
Hrana ima veliku ulogu u dugom i zdravom životu, a mnogi od nas hrane se namirnicama koje štete cjelokupnom zdravlju.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.