Najava:
Restoran Kornat najavljuje rapsodiju slow food delicija vrhunskih chefova Brace Sanjina i Hrvoja Zirojevića
Rijječ je istinskim ambasadorima slow fooda kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a za vas u petak pripremaju večeru sazdanu od 6 neodoljivih slijedova
U petak, 20. ožujka, u restoranu "Kornat" vas očekuje prava gastro fešta, događaj koji će svakako privući sve ljubitelje kulinarskih delicija!
Po prvi puta u Zadru gostuju veliki i nagrađivani, svjetski poznati hrvatski cheffovi - Braco Sanjin (iz Kadene u Splitu) i Hrvoje Zirojević ( Laganini na Hvaru), a za zadarske gurmane pripremili su večer Slow food specijaliteta.
Rapsodija slow food delicija vrhusnkih i nagrađivanih chefova kuhinje počinje u 19 sati u restoranu Kornat.
No, za početak, upoznajte malo pobliže chefove Bracu i Hrvoja...
Braco Sanjin - chef koji obožava mediteransku kuhinju i promovira slow food u Dalmaciji
Rođeni Riječanin preselio se u Split i preuzeo kuhinju restorana Kadena. Kuhar Braco Sanjin, specijalist mediteranske kuhinje posjeduje međunarodno iskustvo od pet godina rada u Madonni di Campiglio u hotelu Ariston, a od toga tri godine kao chef kuhinje i jedan od osnivača Saveza mediteranskih i europskih regija.
Pod njegovom dirigentskom palicom konoba Griblja iz Sukošana je u samo tri mjeseca rada proglašena za najbolji restoran u zadarskoj županiji po ocjenama turističke zajednice, gospodarske komore i Zadarskog lista.
Dolaskom u Split 2002. godine na splitskoj gastro sceni postaje prvi ozbiljni promotor istarskog tartufa i zagovornik slow fooda u Dalmaciji. Također su se na njegovu inicijativu u restoranu Kadena počele održavati sada već tradicionalne vinske večeri s eminentnim hrvatskim vinarima i vrhunskim kuharima koje su izazvale veliki interes kod Splićana što Bracu posebno veseli. Otkada je Braco u Kadeni, restoran već godinama osvaja vrijedna priznanja na različitim gastronomskim izborima.
Ujedno je i prvi kuhar iz Splita koji je imao cooking show na Danima bijelog tartufa u Livadama u društvu s međunarodnim kuharima. Sudjelovao je u cooking showu na respektabilnoj Vinistri s Janezom Bratovžom, Tomom Gretićem i Christopher Naylorom. Sudionik je Dalmacija Wine Expoa, a iza sebe ima sedam restorana od Istre do Dalmacije u kojima je postavio standarde i koji su uspješno poslovali. (Izvor: Gastro.hr )
Hrvoje Zirojević - nagrađivani chef koji više od četiri godine predaje na 'Hrvatskoj Kuharskoj Akademiji' strastveno stvara nova jela i prezentira ih u restoranu Laganini na Hvaru
Hrvoje Zirojević svoju karijeru po vrhunskim restoranima započeo je još devedesetih u splitskom "ACI-ju", a do današnje pozicije šefa kuhinje i voditelja ekskluzivnog restorana "Laganini" na Hvaru, usavršavao se u "Starom mornaru", ribljem restoranu "Boban", "Noštromu", hvarskom restoranu "Giaxa" te "Passaroli", a neko vrijeme je proveo i kuhajući na luksuznim brodovima.
Danas Hrvoje na Palmižani, tik uz more, uživa u slobodi kreiranja mediteranskih jela s vlastitim potpisom te drugačijem pristupu i načinu tretiranja namirnica, zbog čega je "Laganini" nezaobilazno mjesto za sve gurmane koji se nađu u blizini ove hvarske oaze. U slobodno vrijeme, kako kaže "ako slobodno vrijeme kuhar uopće može imati", stvara nova jela, neke nove trendove za restoran u kojem radi, ali i za druge restorane.
U veljači 2013 godine na poziv Ministarstva vanjskih poslova prezentirao je hrvatsku kuhinju u Japanu, povodom 20-godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Japana. Često kuha i za slavne i poznate osobe, među kojima izdvaja samo nekolicinu poput Andriya Shevchenka, Beyonce, Novaka Đokovića, Princa od Jordana ili Princa Saudijske Arabije.
Chef Hrvoje dobitnik je mnogih priznanja i nositelj brojnih medalja koje je osvojio na raznim međunarodnim natjecanjima na kojima je predstavljao Hrvatsku. Pobjednik je kuharskog natjecanja "Biser mora", te je mnogo puta odnio pobjedu u Hrvatskom Kupu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza. Ostvario je i odlične rezultate na državnim prvenstvima, a pobjednik je i turnira "Cro top 10". Četiri godine bio je član Hrvatske kuharske reprezentacije za koju je osvojio je i prvu kuharsku srebrenu medalju za Hrvatsku na Svjetskom kupu u Moskvi. Kao član reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na kuharskoj Olimpijadi u Njemačkoj, te se okitio i medaljom istog sjaja na međunarodnom natjecanju u Walesu.
Chef Hrvoje svoja znanja i iskustva prenosi na kolege kuhare stalnim angažmanom kao predavač na kuharskoj akademiji SKMER-a (Savez kuhara mediteranskih i europskih regija) u Splitu, na kuharskoj akademiji HKS-a i na fakultetu za gastronomiju i menadžment u Opatiji (Izvor: Gastro.hr )
Po svemu sudeći, riječ je istinskim ambasadorima slow fooda kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a za vas u petak pripremaju večeru sazdanu od 6 neodoljivih slijedova.
Očekuju vas:
- Morski pijat (kamenica u pepelu od maslina, carpaccio od tuna, žele od brudeta s tatarom od lubina)
- Pečena capesanta servirana na pšeničnoj krupici aromatiziranoj s uljem od kave
- Crvena riža s canostrellama, dimljenom hobotnicom, ikrom od zubatca i azijskom hrskom
- Tortica od liganja u umaku od pečenih škampa i prošeka
- Pašticada od janjetine s roladom od krumpirova tijesta punjena pršutom
- Krema od bijele čokolade aromatizirane šumskim voćem i s crvenim paprom
Cijena navedenog Menija iznosi 180 kuna po osobi.
Naglašavamo kako je broj mjesta ograničen stoga preporučujemo da što prije rezervirate svoje mjesto u restoranu Kornat i osigurate si večer koju će vaši nepci još dugo pamtiti
Za dodatni ugođaj pobrinut će se maestro Dražen Habuš na klaviru i mikrofonu.
Vezane vijesti
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
-
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa u petak, 13. prosinca u 15.35 sati u Bibinjama zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita.
Izdvojeno
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14) i zadržali stopostotni učinak.
-
Raštika biblijskih dimenzija narasla je u vrtu virskog domaćina Nevenka Kapovića kojeg na otoku Viru svi zovu Veno.
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.