Lifestyle

Bit će tu puno specijaliteta

Ove godine tema Street food festivala - grill

Ove godine tema Street food festivala - grill

Još jedno izdanje Street Food Festivala počinje danas. Ovaj put na novoj lokaciji, u samom centru grada na Europskom trgu:

 
 "Ove godine tema Street fooda je isključivo grill pa smo posjetiteljima pripremili više od 2 tone mesa, preko 1.700 kg povrća i nekoliko različitih vrsta piva, tako da, bit će tu i vina, i sokova za klince, i u subotu navečer i koncert, street performing i svašta nešto", rekla je Lana Klingor Mihić iz organizacije.

Prošle godine isprobavali smo hranu iz različitih zemalja, ali ove godine roštilj je kralj festivala, a na meniju ima zanimljivih poslastica, kaže Lana Klingor Mihić iz organizacije:

"Ove godine smo se samo orjentirali na grill, nevažno iz koje zemlje dolaze. Jednostavno smo odredili nekakav meni koji ljudi iz naše zemlje najviše vole.Ponudit ćemo posjetiteljima Kremenko steak. Ons e dobiva kada horizontalno po cijeloj dužini režete svinjski but i dobijete ogroman komad mesa koji u sredini ima kost, a to je toliko veliko da je dostatno za dvije osobe", rekla je Klingor-Mihić.

Bit će tu još puno specijaliteta od kojih će svim ljubiteljima mesa narasti zazubice:

"Janjeći šiš-dog, grčka kokta, svinjska vratina, pileća krilca na američki, bunceg-dog i svašta. Ove godine je koncept takav da sene naplaćuje ulaz nego se naplaćuje posebno svako jelo. Apsolutno svako jelo košta 30 kuna, svako jelo ima svoju kućicu, vi dolazite sa kuponima i preuzimate svoju hranu i to je to", rekla je Lana Klingor Mihić.

Street food će trajati u subotu i nedjelju (25. i 26.4.) od podneva do večernjih sati.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.