Uspjeh
Tomislav Gretić u društvu najprestižnijih kuhara
Tomislav Gretić prvi je hrvatski kuhar koji se našao u društvu ponajboljih svjetskih kuhara. Naime, tijekom svibnja radit će kao gost kuhar u restoranu Ikarus u sklopu Hangara-7 u Salzburgu.
Dvanaest kuhara godišnje gostuje po mjesec dana i prezentira svoje kuharsko umijeće kroz degustacijske menije, a dobiti pozivnicu za Hangar-7 postala je stvar prestiža među svjetskim kuharima. Pozivnicu je Gretić dobio od vlasnika Red Bulla Dietricha Mateschitza.
"Došlo je ni od kuda. Jedan ručak s vlasnikom Red Bulla i jedna polu večera. Njegovo obećanje da će me pozvati. Šest mjeseci kasnije pozivnica stiže. Fascinirala me količina podataka koje imaju o meni i njihov pogled na moju hranu i kuharstvo. A što meni osobno znači? Čast, ali prije svega jedan od najvećih izazova moje kulinarske karijere. Treba samo pogledati listu prijašnjih kuharica i kuhara koji su gostovali pa da se čovjek osjeća impresioniran i profesionalno ponizan", rekao je Gretić u prosincu.
Na njegovom meniju nalaze se škampi s rotkvicom i rajčicom, jakobove kapice s cvjetačom i hrenom, sepija s rižotom i slaninom, krvavice s porilukom i senfom, puževi s tapiokom i crnim češnjakom te iverak s kaduljom i njokima.
"Oni koji žele dublji uvid u jako osobni oblik internacionalne kuhinje imat će priliku za to u svibnju, kad će Tomislav Gretić servirati svoje misli i osjećaje ekskluzivno gostima restorana Ikarus", stoji na stranicama Hangara-7.
Tijekom svoje karijere Gretić je radio u Poljskoj i Dubaiju. Odigrao je važnu kulinarsku ulogu prilikom otvorenja hotela Sheraton u Varšavi, a 2000. proglašen je zaposlenikom godine u hotelu Deira u Dubaiju. Kao prekretnicu u svom kulinarskom razvoju on sam označava rad u Dolder Grand Hotelu u Zurichu te u egipatskom hotelu Stella di Mare, jer je tamo procvjetao i razvio svoju kulinarsku filozofiju.
Od 2007. do veljače ove godine radio je kao glavni kuhar restorana Wine Vault u hotelu Monte Mulini rovinjske Maistre. Od veljače radi kao suradnik čak sedam restorana.
Vezane vijesti
-
-
Prvog su dana svoje umijeće pokazali slastičari u kategorijama Stolna dekoracija od jestivih namirnica te Priprema slatkog pladnja, a danas su na rasporedu natjecanja u pripremi kolača i toplog deserta
-
Ima li što gore od pucanja ljuske prilikom kuhanja jaja koja smo odabrali za savršene pisanice koje će izazvati divljenje na blagdanskom stolu?
-
Da je u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' sve moguće dokazuje pobjeda Zadranki koje su svojim jelima napokon dokazale kako ipak zaslužuju ući u TOP 10.
Izdvojeno
-
Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održana u petak, 13. prosinca 2024. bila je više nego uspješna, navode iz udruge DDK Kali.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Vodoinstalacija d.o.o. u ponedjeljak, 16. prosinca 2024. godine u vremenu od 8 do 13 sati biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Bibinje, istočno od Mirkova.
-
Odlukom općinskog načelnika, Općina Preko i ove će godine umirovljenicima i korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi dodijeliti božićnice.
-
Na blagdan svete Lucije učenici Osnovne škole Voštarnica, u pratnji ravnateljice Irene Dukić i učiteljica edukacijskih rehabilitatorica, posjetili su zadarsku gradsku upravu.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.