Biznis

Kulinarstvo

Dani hrvatskoga kulinarstva u Opatiji

Dani hrvatskoga kulinarstva u Opatiji

Prvog su dana svoje umijeće pokazali slastičari u kategorijama Stolna dekoracija od jestivih namirnica te Priprema slatkog pladnja, a danas su na rasporedu natjecanja u pripremi kolača i toplog deserta

Zašto je kulinarstvo umjetnost, do 21. studenog provjerite na 6. danima hrvatskog kulinarstva u opatijskom hotelu Ambasador. Manifestacija će obuhvatiti 6. državno prvenstvo kuhara, 4. Kamelija kup te 1. državno prvenstvo slastičara, javlja HTV .

Prvog su dana svoje umijeće pokazali slastičari u kategorijama Stolna dekoracija od jestivih namirnica te Priprema slatkog pladnja, a danas su na rasporedu natjecanja u pripremi kolača i toplog deserta.

Slastičare još očekuje priprema torte na temu glazbe i priprema hladnog deserta.

U svakoj zasebnoj kategoriji natjecatelji se ne rangiraju, već ovisno o broju bodova osvajaju brončanu, srebrnu, odnosno zlatnu medalju.

Na kraju se zbrajaju bodovi iz tri kategorije te će najbolje ocijenjeni slastičar ponijeti titulu prvaka države.

Kamelija kup, natjecanje učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola, počinje u utorak. Ove godine sudjeluje čak 16 škola. Tročlane ekipe učenika spremat će slijed od triju jela, a pritom njihovi mentori imaju samo savjetodavnu funkciju.

Natjecanje kuhara počet će u srijedu, a u konkurenciji je čak 47 natjecatelja.

Novost je natjecanje u kategoriji Restoranski meni. Ekipe restorana s po troje kuhara u montažnim će kuhinjama hranu pripremati pred publikom. Osim gledanja i kušanja, posjetitelji mogu sudjelovati i u brojnim predavanjima i radionicama.

 


Reci što misliš!