Delikatese
Najavljen street food festival Gourmet Split 2015.
Za vrijeme Gourmeta jutra započinju doručkom na travi, brunch uz DJ glazbu kreće oko podne, popodne nosi slatku fjaku uz slastice i aperitiv, a u večernjim satima jači glazbeni ritam
Delikatese iz naše, te nekoliko internacionalnih kužina, koje će se nuditi iz popularnih, za ovu prigodu opet uskrslih Božićnih kućica, plus novo mjesto za izlazak, uz spoj dobre glazbe, eto najave za očekivani šušur, što će se od 8. do 31. svibnja odvijati u Đardinu, na prvom splitskom Street food festivalu, Gourmet Split 2015.
Start u petak, upad besplatan
Na Gourmetu, koji starta s radom u petak u 17 sati, prodavat će se
voucheri za ručak ili večeru od tri slijeda, u deset splitskih
restorana, od kojih su neki za ovu priliku osmislili zasebne menije
pojedinih nacionalnih kužina. Ulaz na Gourmet je besplatan, isto kao i
za koncert grupe Pavel. Svakako će to obogatiti i aktualnu nam turističku sezonu, ali i privući pažnju domaćih, koji vjerojatno neće propustiti probati neke od specijaliteta domaće, makedonske, talijanske, francuske, ruske, američke, australijske, kineske, japanske i meksičke kužine.
Već uhodani koncept ulične ili trgovske ponude hrane, nečeg između finger fooda i fast fooda, danas je u Đardinu u ime organizatora, splitske agencije Apostrof komunikacije, predstavila Martina Radovčić.
Đardin će, navela je, osim dobre spize ponuditi nastupe brojnih DJ-eva, bendova, a među njima i grupu Pavel, koja nastupa u subotu u 21 sat, piše Slobodna Dalmacija.
- Za vrijeme Gourmeta jutra započinjemo doručkom na travi, brunch uz DJ
glazbu kreće oko podne, popodne nosi slatku fjaku uz slastice i
aperitiv, a u večernjim satima pojačavamo glazbeni ritam. Bit će to
atmosfera slična onoj s Božićnog sajma, uz urbanu stranu i domaću
glazbu.
Imat ćemo live cooking nastupe, dječje aktivnosti, kulinarska
natjecanja, a pažnja će se obratiti i na humanitarnu notu – navela je
Radovčić, navodeći kako će cijene biti prihvatljive, i kretat će se od
30 do 50 kuna po meniju.
Gourmetov chef Ivan Pažanin, mladi kuhar respektabilne karijere je naveo
kako se street food konceptom želi pokazati i da brza hrana može biti
nutricionistički uravnotežena. A to će u praksi i ponuditi Gourmet Split
koji će se, kako stvari stoje, imati s čime prezentirati.
Ovakve manifestacije daju izniman doprinos i aktualnoj nam predsezonskoj ponudi,
navela je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita, potvrdivši kako
će se za zanimljive, atraktivne, osmišljene koncepcije, nalik Gourmetu,
uvijek imati sluha i volje za podržavanjem.
Vezane vijesti
-
Dva dana prije početka utakmice s Osjekom, iz Hajduka su poručili kako je stadion Poljud rasprodan.
-
Nedjeljnoj utakmici Hajduk - Osijek prisustvovat će i jedan tandem iz Njemačke. Točnije, iz Stuttgarta.
-
Hrvatski nogometni savez obavještava sve zainteresirane gledatelje kako je u četvrtak u prodaju pušteno još 710 ulaznica za sektor B zapadne tribine stadiona Poljud za utakmicu Hrvatska - Rusija, koja je na rasporedu 14. studenoga, priopćeno je iz HNS.
-
Budućnosti hrvatskih otoka bila je u fokusu konferencije održane u petak, 5. studenoga 2021. godine u Splitu u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak. Događanje je dio Konferencije o budućnosti Europe.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.