Lifestyle

Receptura

Isprobajte japanski ''cheesecake''

Isprobajte japanski ''cheesecake''

Za svega sat vremena pripremite neodoljivu poslasticu idealnu za ljeto - japanski ''cheesecake''! Trebat će vam 120 g bijele čokolade, 120 g krem sira (sobne temperature), 3 jaja.

Odvojite žumanjke. Bijelanjke pohranite u frižider, upalite pećnicu na 170 C. Na pari otopite bijelu čokoladu, malo je ohladite. Dodajte sir, žumanjak i pomiješajte u gustu smjesu. Od bijelanjaka sada napravite snijeg, te ga dodajte smjesi.

Dobivenu smjesu ulijte u pleh (najbolje okrugli) i pecite oko 15 minuta, potom smanjite pećnicu na 160 C i pecite još 15tak minuta. Ugasite pećnicu i neka kolač odmara još 15 minuta. Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite kolač. Zatim po želji pospite šećerom u prahu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.