Lifestyle

Istraživanje

Znanstvenici odgovaraju: Postoji li savršen penis?

Znanstvenici odgovaraju: Postoji li savršen penis?

Znanstvenici su odlučili dati odgovor na jedno od vječnih pitanja: što penis čini lijepim.

Istraživanje, u kojem se samo žene ispitivalo o muškim genitalijama, proveli su istraživači na Sveučilištu Zurich, prenosi Independent.

Sasvim logično, "generalni izgled" je prvo što žene gledaju u muškim gaćama. Seciranje kreće tek nakon toga, pa je drugom mjestu izgled stidnih dlaka, odnosno "frizure", a treće dijele koža na penisu i obujam. Na petom mjestu je izgled glavića, dužina tek na šestom, a odmah iza toga izgled testisa.

Najmanje bitno na falusu, kažu znanstvenici, jest "pozicija i oblik otvora na kraju uretre".

Tri istraživača koji su radili na studiji baziranoj na odgovorila 105 žena u dobi od 16 do 45 godina, htjeli su saznati smatraju li žene penise s ispravljenom hipospadijom (pri čemu je kraj uretre na krivom mjestu) "normalnima".

Razlog tomu bio je, tvrde, taj što neki muškarci kosi su prošli kroz operaciju ispravljanja misle da im penis izgleda "abnormalno". Njihovo je istraživanje i pokazalo da je ženama to najmanje bitno te navode da bi se to trebalo govoriti pacijentima kako bi se "spriječilo pojavljivanje srama".

Ali, kad se postavi pitanje što penis čini savršenim, istraživači napominju da su utvrdili da "ne postoji samo jedan aspekt penisa koji bi se izdvajao kao ključan" da bi ga se smatralo lijepim.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.