Lifestyle

Ženski kantun

Postupci kojima nesvjesno uništavaš kosu

Postupci kojima nesvjesno uništavaš kosu

Peglanje i blajhanje nisu jedine stvari kojima drastično možeš uništiti kvalitetu svoje kose. Za vlasi su često pogubne upravo stvari koje nesvjesno činimo kosi.

Pogledaj koje su to i pokušaj ih smanjiti:

1. Korištenje krivog spreja za kosu

Žene koje koriste lak za kosu koji sadrži puno alkohola često imaju uništenu i suhu kosu. Uloži malo novca i radije kupi kvalitetni lak s manje alkohola te ga koristi samo nekoliko puta tjedno.

2. Češljanje mokre kose

Mokra kosa izrazito je krhka pa grubo češljanje ili četkanje može dovesti do lomljenja lasi i čupanja kose iz korijena. Moraš li češljati mokru kosu, nasprejaj je regeneratorom koji se ne ispire i koristi drveni češalj.

3. Odgađanje šišanja

Ne kažemo da vrhove trebaš podrezivati svaka tri tjedna, no ako je prošlo više od 2 mjeseca od tvog zadnjeg posjeta frizeru, kladimo se da ti kosa ne izgleda baš dobro. Ispucali vrhovi moraju se ukloniti, puštala ti kosu ili ne.

4. Rep i punđa

Nosiš li stalno kosu u čvrstom repu i punđi, nemoj se začuditi ako ti se kosa počne prorjeđivati. Što češće nosi kosu raspuštenom, a zaboravi i na rep za vrijeme spavanja. Moraš li vezati kosu, isprobaj mekanu maramu.

5. Površno ispiranje

Na vlasištu mogu nastati brojni problemi ako šampon ne ispireš kako treba. Odvoji dodatnu minutu za pranje i potrudi se da iz kose ispereš sve ostatke šampona i regeneratora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.