Slastice
Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca
Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog pleha za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser, piše Zadovoljna.hr
Sastojci:
1 i pol šalica oštrog brašna
3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
1 šalica šećera
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žličica alkoholnog octa
1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
5 žlica biljnog ulja
1 šalica vode
Upute za pripremu:
1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Nauljite četvrtastu posudu za pečenje od 20 centimetara i u njoj smiješajte prvih pet suhih sastojaka.
3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.
4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.
5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru - ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.
Dobar tek!
Vezane vijesti
-
-
-
Ako volite jabuke i izradu ukusnih kolača koji ne oduzimaju puno vremena, onda je brzi kolač od jabuka Nataše Pralice idealan za vas.
-
Izdvojeno
-
Iza nas je prvo zadarsko izdanje Tjedna korejskog filma, a u novi krećemo već u utorak 26. studenog uz napetu španjolsku psihološku dramu ''Točka prijelaza''!
-
Dnevni horoskop za ponedjeljak, 25. studenog, dan kada zvijezde poručuju...
-
Koje su prednosti Apartmanica web stranica za iznajmljivače?
-
U topliji ponedjeljak južina, ali još dosta sunčanih sati. Ujutro rijetko magla i mraz. Oblačnije na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj, samo ponegdje i malo kiše.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.