Slastice
Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca
Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog pleha za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser, piše Zadovoljna.hr
Sastojci:
1 i pol šalica oštrog brašna
3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
1 šalica šećera
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žličica alkoholnog octa
1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
5 žlica biljnog ulja
1 šalica vode
Upute za pripremu:
1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Nauljite četvrtastu posudu za pečenje od 20 centimetara i u njoj smiješajte prvih pet suhih sastojaka.
3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.
4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.
5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru - ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.
Dobar tek!
Vezane vijesti
-
-
-
Ako volite jabuke i izradu ukusnih kolača koji ne oduzimaju puno vremena, onda je brzi kolač od jabuka Nataše Pralice idealan za vas.
-
Izdvojeno
-
Projektom će se osigurati kvalitetnija i trajna vodoopskrba za cijelo područje grada Paga.
-
Samo dva mjeseca prije održanog Svjetskog kupa u Singapuru, Nikola Miljenić predstavljao je Hrvatsku i na Olimpijskim igrama u Parizu
-
Arheološki muzej Zadar poziva na otvorenje gostujuće izložbe Dubrovačkih muzeja "Ilirska kaciga iz Zakotorca" u petak, 8. studenog s početkom u 12 sati u Arheološkom muzeju Zadar.
-
Komemoracija u spomen na sveučilišnu profesoricu, teatrologinju i uglednu članicu Matice hrvatske izv. prof. dr. sc. Teodoru Vigato održava se vu Kazalištu lutaka Zadar u srijedu 6. studenog
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.