Lifestyle

Advent

Zagreb - najbolje odredište za božićne blagdane

Zagreb - najbolje odredište za božićne blagdane

Zagreb je izabran za najbolji grad kojeg treba posjetiti za vrijeme Adventa prema izboru portala "European Best Destinations", javlja HRT .

Taj portal uvrstio je glavni grad Hrvatske u izbor najboljih odredišta za božićne blagdane u Europi za 2015. godinu, s pozivnicom turistima da dođu i uvjere se zašto je u glavnom gradu Hrvatske u vrijeme adventa sve više turista. U izboru je bilo pedesetak destinacija, a najbolje među njima glasovanjem preko društvenih mreža birali su putnici. Više doznajte na linku "European Best Destinations"

 

Zagreb se na tom popisu nalašao s razlogom jer se na portalu navodi kako se u vrijeme došašća u glavnom gradu Hrvatske živi u posebnom ozračju i jednostavno ga se mora doživjeti. Tih dana na mnogim se trgovima i ulicama pjeva, pleše, zabavlja s obitelji ili prijateljima, uživa u tradicionalnim delicijama na otvorenom ili tematski osmišljenim programima vraća u prošlost, navodi portal. 

Početak adventa i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na fontani Manduševac na glavnom zagrebačkom trgu. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je svečanim koncertom, a u parku Zrinjevac počeo je program Adventa na Zrinjevcu, u sklopu kojega je upaljeno nekoliko tisuća lampica.

Na glavnom zagrebačkom trgu na otvorenoj pozornici održavaju se svakodnevno najrazličitiji programi - od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. Više o programu možete doznati na linku Advent u Zagrebu

Od ove blagdanske manifestacije organizatori očekuju da će dodatno porasti turistički promet s kojim bi Zagreb ovu već sada rekordnu godinu mogao završiti s više od milijun turističkih dolazaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.