Lifestyle

Dijeta

Koliko stvarno trebate smršaviti da bi izgledali privlačno?

Koliko stvarno trebate smršaviti da bi izgledali privlačno?

Uspjeli ste se riješiti pokojeg kilograma viška, no čini se kako nitko osim vas to nije primijetio, niti vas je pohvalio.

Iako vam tuđe mišljenje ne bi trebalo biti bitno, a glavni motivator bi trebao biti zdravlje, doznajte koliko kilograma trebate smršavjeti da bi drugima izgledali privlačnije, piše Zadovoljna.hr

Svi koju su svojim trudom, odricanjem i znojem uspjeli smršavjeti i doći do svog cilja itekako znaju kako je lijep osjećaj kada i drugi to primijete te kada čujete 'Uauu, izgledaš super, ti si smršavila?'

No borba s viškom kilograma nikako ne bi trebala biti motivirana tuđim mišljenjem, već vlastitom potrebom da brinemo o svom zdravlju.

Ovu činjenicu važno je istaknuti posebno zbog posljednjeg istraživanja koje otkriva koliko kilograma morate 'skinuti' da bi drugi to primijetili i dali vam kompliment.

Naime, posljednje istraživanje objavljeno u časopisu 'Social Psychological and Personality Science' objašnjava kako se najviše fizičkih promjena, posebno na području lica, događa kada smršavite 6 kilograma, dok manje od toga rijetko tko može primijetiti.
Što se muškaraca tiče, oni će izgledati privlačnije ako izgube minimalno 8 kilograma.

Znanstvenici objašnjavaju kako se razlog krije u masnom tkivu koje se sakuplja na području lica i vrata te se na tim mjestima, tijekom procesa mršavljenja, prvo vide značajne promjene.

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.