Lifestyle

Istraživanje

Žene će prije izabrati manje atraktivnog, ali dobrog muškarca

Žene će prije izabrati manje atraktivnog, ali dobrog muškarca

Sljedeći put kad čuješ frazu "kako dobri dečki uvijek završe zadnji", dotičnom pokaži rezultate nedavnog istraživanja.

"Dobri dečki uvijek završe zadnji, jer žene vole kretene", to bi bila točnija forma ove fraze, no čini se kako ona nije nimalo točna.

Tako je jedno nedavno istraživanje otkrilo kako žene, u potrazi za dugoročnijim ljubavnim odnosom, preferiraju dobre dečke, prije nego zgodne frajere, koji karakterno nemaju puno toga za ponuditi.

Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, na Sveučilištima Worcester i Sunderland, a istraživači su više od 200 žena pokazivali fotografije muškaraca, s različitim razinama atraktivnosti, zajedno s opisima njihovog ponašanja.

Jedan od opisa uključivao je npr. ponašanje prema beskućnicima: tako je jedan muškarac otišao kupiti sendvič, a drugi je pored beskućnika samo prošao, gledajući u ekran svog mobitela.

Tako su autori istraživanja stigli do rezultata kako će žene, koje od ljubavnog odnosa traže nešto ozbiljnije, prije izabrati manje atraktivnog muškarca, koji čini dobra djela, nego onog atraktivnijeg, koji nema takve manire. Također, otkriveno je kako atraktivni i dobri muškarci, utječu na žensku želju za vezom, više od zbroja pojedinačnih učinaka atraktivnosti i ljubaznosti.

"Sve u svemu, rezultati pružaju dodatnu potporu stajalištu kako altruizam djeluje kao važni faktor u odabiru partnera, posebno kada su u pitanju dugoročni odnosi", zaključak je istraživača.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.