Lifestyle

Venecijanski karneval

"Letom anđela" počeo karneval u Veneciji

Devetnaestogodišnja pobjednica na prošlogodišnjem izboru ljepote spuštena je s tornja crkve sv. Marka pred očima tisuća posjetitelja, a taj je tradicionalni spektakl poznat kao "let anđela" označio početak karnevala u Veneciji.

Točno u podne Irene Rizzi smiješeći se i mašući okupljenima polako je klizila niz željezno uže s 99-metarskog tornja, spuštajući se na trg sv. Marka.

Upravo ona dobila je tu čast jer je prošle godine izabrana na natječaju ljepote, nezaobilaznom događaju karnevala.

Novinska agencija ANSA navodi da se događaj odvija uz najveće mjere sigurnosti zbog zabrinutosti u pogledu terorističkih prijetnji Europi.

Policija je postavila pet nadzornih mjesta na kojima pregledava ljude koji dolaze na trg, provjerava sadržaj njihovih torbi a mnogi moraju na zahtjev i skinuti masku s lica.

Karneval, jedan od najpopularnijih događaja u Veneciji, traje do 9. veljače. U sklopu karnevala organiziran je ples pod maskama, koncerti i druge turističke atrakcije na raznim lokacijama u gradu.

Dvanaest mjesnih ljepotica, od kojih će jedna biti izabrana za kraljicu karnevala zadnji dan svečanosti, u gondolama će stići do Trga sv. Marka prije nego nahrupi mnoštvo od 70. 000 ljudi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.