Lifestyle

Argonauta

Na Murteru se zahuktavaju aktivnosti projekta More je život 5!

Na Murteru se zahuktavaju aktivnosti projekta More je život 5!

Volonteri će 12 mjeseci živjeti u Murteru i volontirati u udruzi Argonauta. Bit će uključeni u sve aktivnosti udruge

Aktivnosti projekta More je život 5 otpočele su u siječnju, a nastavit će se punih 12 mjeseci kroz cijelu 2016. godinu.

U sklopu ovog EVS projekta kojeg udruga provodi kontinuirano već petu godinu za redom, Argonautinom timu pridružili su se Malgorzata Serwatka (25), magistra oceanografije iz Poljske i Sergio Campins Bravo (26), magistar upravljanja okolišem iz Valencije u Španjolskoj.

Volonteri će 12 mjeseci živjeti u Murteru i volontirati u udruzi Argonauta. Bit će uključeni u sve aktivnosti udruge no najveći doprinos dati će u poboljšanju edukacijskih programa o morskoj bioraznolikosti za predškolce, vođenju izvanškolske aktivnosti murterske Eko- patrole i međunarodnim kampanjama u sklopu mreže Youth Environment Europe.

Nadamo se da će se naši volonteri snaći i u lokalnoj zajednici, stvoriti nove veze između Murtera i mjesta odakle dolaze te naučiti osnove hrvatskog jezika, poručuju u Argonauti.

Glavne teme projekta su edukacija za prirodu i okoliš, aktivno građanstvo i kreativnost mladih.

Cilj projekta je nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog razvoja, te proširiti utjecaj Edukacijskog centra za održivi razvoj - uz pomoć Europske volonterske službe. Partneri na projektu su Općina Silla iz Valencije i Centar za mlade iz Gdinye u Poljskoj.

Projekt financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz EU program Erasmus+.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.