Lifestyle

Bez glutena

Kako pripremiti tortu s matchom, bijelom čokoladom i bademima

Kako pripremiti tortu s matchom, bijelom čokoladom i bademima
RTL

S obzirom da u današnje vrijeme sve više ljudi izbjegava gluten iz zdravstvenih razloga, donosimo jednostavan i ukusan recept bezglutenske torte

Iako je uvriježeno mišljenje da su kolači bez brašna uglavnom čokoladni, raznolikost okusa se i kod njih postiže namirnicama popust badema, oraha, citrusa i bijele čokolade te sira.

U tekstu vam donosimo jedan takav recept za ukusnu tortu osmišljenu u zagrebačkom restoranu Louie caffe&kitchen.

Uživajte!

Krema:

200 g krem sira

100 g otopljene i ohlađene bijele čokolade

2 velike žlice šećera u prahu

Čokoladu otopiti na pari uz konstantno miješanje pa ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Sve sastojke mikserom dobro izmiješati i nanijeti na tortu sa svih strana. Ostaviti 2 žlice kreme pa dresirkom ukrasiti površinu torte. U blenderu u prah izblendati 2 velike žlice matche i 2 velike žlice mljevenih blanširanih badema. Nanijeti na stranice torte kao dekoraciju.

Podloga:

250 ml slatkog vrhnja

1 velika žlica matche

5 žutanjaka

5 bjelanjaka

225 g krem sira u tipu ABC-a ili Philadelphie

100 g blanširanih, mljevenih badema

280 g bijele čokolade

žličica vanilije

6 velikih žlica šećera u prahu

Pećnicu zagrijati na 175 stupnjeva, kalup za tortu promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje.

Bijelu čokoladu natrgati na male komade pa zaliti slatkim vrhnjem u kojem ste zakipili žlicu matche. 

Ostaviti minutu pa pjenjačom izmiješati glatku smjesu. Ostaviti da se ohladi. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto umiksati sa šećerom, dodati krem sir, smjesu čokolade i matche, bademe te na kraju lagano špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Peći oko 40 minuta. Pustiti da se potpuno ohladi pa filati.


Reci što misliš!