Lifestyle

Vrijeme hranjenja

Zašto su mačke najbolje budilice?

Zašto su mačke najbolje budilice?

Pusa za dobro jutro

Mačke imaju različite načine kako bude svoje vlasnike. U lepezi buđenja nježan je dodir njuškicom. Ako mislite kako je to prekrasna pusa za dobro jutro, nasjeli ste na mačju lukavost. Podle ljubimice znaju da ćete vjerojatno bolje reagirati na takvo nježno buđenje, nego kad vas udare šapom po licu.

Mačke poljubac obično poprate glasnim predenjem. Sretno s ljutnjom na mačku koja prede i zaljubljeno žmirka u vašem smjeru!

Problemi s disanjem?

Sanjali ste da se utapate i prva stvar koju ste ugledali kad ste se u znoju probudili jest vaša ljubimica koja sjedi na vašim prsima? Da, to se događa kad se mački žuri i nema vremena biti taktična u vezi vašeg buđenja.

Mačka će vjerojatno sjedenje na vašim prsima popratiti još i glasnim mjaukanjem, tako da nema šanse da se nećete probuditi.

 Imam osjećaj da me netko gleda

Ništa ne kaže 'dobro jutro' kao par mačjih očiju koji pilji u vas. Kad imaju vremena, mačke će jednostavno sjesti na rub kreveta i buljiti u vas dok se ne probudite. Osim što ova metoda prilično dobro radi, zna biti i prilično zastrašujuća kad se dogodi u mračnoj sobi.

Škakljanje

Mačji brkovi i obrve prilično su čvrste dlake kojima će vas vaša ljubimica nemilosrdno škakljati kad vas želi probuditi. Ova metoda lako se kombinira s mokrom pusom, udarcem glavom u glavu, kao i sa zurenjem u vlasnika.

Direktna metoda

Dobili ste šapom po licu jer niste ustali na vrijeme? Možda je nedjelja i ne morate ustati, ali mačji doručak uvijek je u isto vrijeme, bez obzira na to je li radni dan ili nije.

Neke mačke znaju biti nježne i samo lagano diraju lice svog vlasnika kad ga žele probuditi, no dosta njih nema strpljenja za igru, već jednostavno mlatnu svog čovjeka kako bi dobile doručak.

S obzirom na to da mačke, za razliku od budilica, nemaju snooze gumb, možete zaboraviti da ćete ikad ponovno spavati duže nego što vam to vaša ljubimica namjerava dopustiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.