Recepti
Fino i brzo: Pripremite ukusan umak od brokule
Ovaj umak savršen je uz tjesteninu, topli kruh, rižoto, meso s roštilja...
Sastojci
1 glavica brokule
250 g šampinjona
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
1 mala čili papričica
100 g tvrdog ribanog sira
1 žlica maslaca
1 žlica brašna
300-400 ml mlijeka
½ žličice soli
2 žličice senfa
Brokulu narezati na cvjetove, ukloniti stabljiku i kuhati na pari oko 4-5 minuta. Staviti u blender i malo usitniti.
Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk, češnjak i čili papričicu, dodati šampinjone i dinstati dok ne ispari voda iz njih.
U većoj tavi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti pa preliti mlijekom i miješajući kuhati dok se umak ne zgusne. Dodati senf i sol i na kraju umiješati ribani sir. Kada se sir otopi, dodati šampinjone i usitnjenu brokulu. Sve dobro promiješati i poslužiti odmah.
Vezane vijesti
-
Nažalost, tijekom radnog tjedna, većina nas ne može si priuštiti popodnevni spavanac. No, postoji nekoliko savjeta, koji bi ti mogli biti od koristi
-
-
-
Izdvojeno
-
Samo dva mjeseca prije održanog Svjetskog kupa u Singapuru, Nikola Miljenić predstavljao je Hrvatsku i na Olimpijskim igrama u Parizu
-
Arheološki muzej Zadar poziva na otvorenje gostujuće izložbe Dubrovačkih muzeja "Ilirska kaciga iz Zakotorca" u petak, 8. studenog s početkom u 12 sati u Arheološkom muzeju Zadar.
-
Komemoracija u spomen na sveučilišnu profesoricu, teatrologinju i uglednu članicu Matice hrvatske izv. prof. dr. sc. Teodoru Vigato održava se vu Kazalištu lutaka Zadar u srijedu 6. studenog
-
Ne sviđa mi se što se sve ranije razvija specijalizacija kod djece. Nekad si prošao skoro sve discipline, ja sam trčala 600 metara, štafetu 4x400m, 4x100m, kaže nekadašnja hrvatska rekorderka u skoku u vis
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.