Recepti
Fino i brzo: Pripremite ukusan umak od brokule
Ovaj umak savršen je uz tjesteninu, topli kruh, rižoto, meso s roštilja...
Sastojci
1 glavica brokule
250 g šampinjona
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
1 mala čili papričica
100 g tvrdog ribanog sira
1 žlica maslaca
1 žlica brašna
300-400 ml mlijeka
½ žličice soli
2 žličice senfa
Brokulu narezati na cvjetove, ukloniti stabljiku i kuhati na pari oko 4-5 minuta. Staviti u blender i malo usitniti.
Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk, češnjak i čili papričicu, dodati šampinjone i dinstati dok ne ispari voda iz njih.
U većoj tavi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti pa preliti mlijekom i miješajući kuhati dok se umak ne zgusne. Dodati senf i sol i na kraju umiješati ribani sir. Kada se sir otopi, dodati šampinjone i usitnjenu brokulu. Sve dobro promiješati i poslužiti odmah.
Vezane vijesti
-
Nažalost, tijekom radnog tjedna, većina nas ne može si priuštiti popodnevni spavanac. No, postoji nekoliko savjeta, koji bi ti mogli biti od koristi
-
-
-
Izdvojeno
-
Istezanje svako jutro može poboljšati fleksibilnost i opskrbiti vas energijom za dan koji je pred vama. Većina ljudi ima potrebu protegnuti se nakon buđenja kako bi ublažili ukočenost zglobova i poboljšali cirkulaciju.
-
Gostujući kod Mile Moralić u Točki na tjedan, predsjednička kandidatkinja Ivana Kekin otkrila je što najviše zamjera aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću
-
Širom Izraela u nedjelju su se oglasile sirene nakon čega je uslijedilo više raketnih napada iz smjera Libanona u kojima je ranjeno više ljudi, objavila je izraelska vojska.
-
Hrvatska još uvijek previše energenata uvozi te i dalje prevladavaju fosilni izvori, no ima sve uvjete za dobru zelenu tranziciju u kojoj će prevladavati energija iz obnovljivih izvora, naglasci su s konferencije Energetski sektor - prilike i izazovi.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.