Lifestyle

Plivanje, jedrenje, vožnja kajakom...

U Čileu je izgrađen najveći bazen na svijetu, dostupan gostima hotela

U Čileu je izgrađen najveći bazen na svijetu, dostupan gostima hotela

Najveći bazen na svijetu dug je čak 1000 metara, odnosno poput 20 olimpijskih bazena i nalazi se u čileanskom odmaralištu San Alfonso del Mar na obali Tihog oceana.

Ovo čudo arhitekture prostire se na osam hektara, a samo održavanje ovog bazena stoji oko 4 milijuna dolara godišnje. Toliko je velik da se na njemu može jedriti, skijati na vodi, voziti kajak ili roniti te uživati u posebno izgrađenoj plaži. Ovaj bazen puni se vodom direktno iz mora koja se prije toga filtrira i pročišćava. Izgrađen je 2006. godine i koštao je između 1,5 i 2 milijarde dolara. Loša vijest, u njemu možete uživati samo ako ste gost hotela.

Projekt City of Stars u egipatskom Šarm el-Šeiku vrijedi 5,5 milijardi dolara i još je u izgradnji, a iza njega stoji tvrtka Crystal Lagoons koja je izradila i čileansku grdosiju. Ovaj bi bazen trebao imati isti sustav filtriranja morske vode, koja će dolaziti iz Crvenog mora. Sam bazen ima površinu od 12,5 hektara, a već je dobio i priznanje Guinnessove knjige rekorda.

Seagaia Ocean Dome je bio jedan od najvećih zatvorenih vodenih parkova na svijetu i nalazio se u istoimenom odmaralištu u japanskom Miyazakiju. Bazen dugačak čak 300 i širok 100 metara otvoren je 1993. godine, ali njegova vrata su zatvorena 2007. godine. Gosti su mogli uživati umjetnim valovima, simulaciji vulkana, umjetnoj pješčanoj plaži i ogromnom pomičnom krovu, a temperatura na bazenu stalno je bila 30 stupnjeva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.