Lifestyle

Virtualne učionice

"Virtualne učionice" za oboljelu djecu u Beču i iduće godine

Grad Beč i tehnološka tvrtko Cisco prošli su tjedan dogovorili nastavak projekta "Virtualna učionica" i školskoj godini 2016./17. Teško bolesna djeca naime često zbog liječenja u bolnici ili podložnosti infekcijama ne mogu sudjelovati u redovnoj nastavi. Projekat virtualne učionice u bolnici "St. Anna" omogućava im sudjelovanje u nastavi putem video linka.

Video komunikacijski sistem jednostavan je za korištenje. U školskim se učionicama postavljaju mobilni uređaj s ekranom i okretnom kamerom. Pacijent tj. dijete van škole putem tableta upravlja kamerom i na taj način komunicira s nastavnicima i kolegama iz razreda. Podaci koji se prenose su kodirani, kako bi se osigurao njihov siguran prijenos.

Bečka će gradska uprava nastavak projekta iskoristiti za sadržajnu evaluaciju projekta na temelju koje bi se mogla stvoriti osnova za dugoročnu implementaciju virtualnih učionica u bečkim školama i dječjim bolnicama.

Gradska vijećnica za obrazovanje Sandra Frauenberger zahvalna je na brzoj reakciji gradskih vlasti i ističe značaj očuvanja društvenih kontakata za bolesnu djecu.

Iz gradskog Školskog vijeća pak naglašavaju kako je ovo pozitivan primjer korištenja modernih tehnologija u nastavi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.